4G bundel van KPN en Tele2

Onbeperkt 4G: unlimited data van KPN vs. Tele2

Ben je toe aan een abonnement met unlimited data omdat je geregeld over je datalimiet heengaat? In dit artikel zetten we de abonnementen van KPN en Tele2 naast elkaar. We gaan uit van abonnementen met sim only, maar de prijs van een sim only abonnement en een abonnement inclusief toestel wordt op dezelfde manier opgebouwd. De basiskosten van de databundel en eventuele kortingen en toeslagen zijn dus in beide gevallen gelijk. Bij een abonnement inclusief telefoon komen hier nog toestelkosten bovenop, die vergelijkbaar zijn bij KPN en Tele2.

De basiskosten van je bundel

Wil je een sim only abonnement met unlimited 4G internet en unlimited bellen, met een looptijd van twee jaar? Als je overstapt naar Tele2 zal dit je maandelijks 25 euro kosten. Bij KPN is de basisprijs van eenzelfde abonnement een stuk hoger, namelijk 35 euro per maand. Bij deze provider geldt aan het begin van 2022 wel een korting van €2,50 op alle abonnementen met unlimited data. Bij KPN krijg je ook korting als jij of je huisgenoten ook nog andere abonnementen bij KPN hebben. Je kunt daarnaast tot 50 GB delen met je huisgenoten bij KPN.

4g internetbundel

Check of je in aanmerking komt voor combivoordeel

Als je thuis internet hebt van KPN, of als je samenwoont met iemand die al een mobiel abonnement heeft bij deze provider, kun je gebruik maken van het Hussel voordeel. Dit betekent onder andere dat je mobiele abonnement €7,50 minder kost. Ook Tele2 biedt een voordeel aan als er op jouw adres al een abonnement is geregistreerd van Tele2 of T-Mobile. Het gaat dan om een verhoging van het aantal GB’s in je abonnement, dus bij unlimited data kun je daar helaas niet van profiteren. Je kan in dat geval wel korting krijgen op het abonnement voor je internet thuis.

Voor wie van flexibiliteit houdt

Wil je liever niet voor twee jaar vastzitten aan een abonnement? De maandelijkse kosten voor een kortere looptijd zijn hetzelfde bij beide providers: voor een looptijd van één jaar betaal je 1 euro extra en voor een maandelijks opzegbaar abonnement 2 euro extra. Bij KPN heb je wel meer flexibiliteit binnen je abonnement, omdat je iedere maand je bundel zowel naar boven als naar beneden kunt bijstellen. Bij Tele2 kun je je bundel alleen aanpassen naar een grotere bundel dan die waarmee je je abonnement begonnen bent. Het kan daarom verstandig zijn om te beginnen met een kleinere bundel.

Verschillende 4G bundels

Kun je internetten zonder beperking?

Met een unlimited data abonnement van KPN of Tele2 kun je zoveel surfen als je wilt. Als je op één dag meer dan een bepaalde hoeveelheid data verbruikt, moet je wel bevestigen dat je meer GB’s wilt. Dit kan zo vaak als je wilt en kost niks. Bij de KPN ligt de grens bij 8 GB, waarna je per sms of in MijnKPN extra data moet activeren. Bij Tele2 moet je een sms’je sturen wanneer je 10 GB op een dag hebt verbruikt. Bij beide providers krijg je 2 GB extra per keer dat je je data opnieuw activeert.

Telefoneren met je abonnement

Je kunt met je telefoon natuurlijk nog steeds ouderwets bellen of een sms’je sturen, hoewel sommige enthousiaste surfers hier weinig gebruiken van maken. Als je bij Tele2 een abonnement met unlimited data neemt, is dit automatisch inclusief onbeperkt bellen en sms’en. Bij KPN kun je kiezen tussen een bundel met onbeperkt bellen of een bundel met 150 belminuten of sms’jes. Als 150 belminuten voor jou meer dan genoeg is, kun je 1 euro op je maandelijkse kosten besparen met deze meer beperkte bundel.

Bellen met je telefoonbundel

Bijkomende kosten en 5G

Nieuwe klanten betalen 20 euro aansluitkosten bij Tele2. KPN rekent 25 euro activatiekosten. Hou er dus rekening mee dat je in de eerste maand wat extra moet betalen. Bij zowel KPN als Tele2 is het gratis om je oude telefoonnummer te behouden als je overstapt. Alle abonnementen van KPN zijn bovendien inclusief 5G internet. Bij Tele2 bepaal je zelf of je gebruik wil maken van 4G of 5G. Deze provider rekent een maandelijkse toeslag van 2 euro voor 5G. Als je telefoon niet geschikt is voor 5G, kun je het dus houden op een abonnement voor 4G en deze kosten besparen.

Surfen in het buitenland

Heb je je vakantie voor dit jaar al gepland? De abonnementen van KPN en Tele2 zijn allebei beperkt geldig binnen de Europese Unie, plus in landen zoals het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Bij de KPN kun je maandelijks voor 25 GB roamen in deze landen. Als je meer verbruikt hoef je niet extra te betalen, maar krijg je wel te maken met een lagere internetsnelheid. Bij de Tele2 ligt de grens ietsje lager. Bij deze provider kun je iedere maand 20 GB verbruiken binnen de Europese Unie. Voor iedere MB die je meer verbruikt, zal je extra moeten betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *