Maandelijks opzegbaar internet voor antikraak- of tijdelijke huur

Tl;dr: Ben je op zoek naar snel en betaalbaar internet voor je antikraak- of tijdelijke huurwoning? Vandaag besteld, morgen online, en bovendien maandelijks opzegbaar? Neem dan eens een kijkje bij Evenwifi.

Antikraak wonen is  een mooie optie in een tijd waar het vinden van een koop- of huurwoning erg lastig is. Je kunt voor weinig geld in de gaafste panden wonen. Een oude school, fabriek, ziekenhuis… Vaak is de elektriciteit, het water en het gas zelfs inbegrepen in de maandelijkse kosten. Maar internet, dat moet je meestal zelf regelen! Dat dit niet altijd even makkelijk is, hebben we zelf proefondervindelijk vastgesteld.

Ondergetekende kon als kraakwacht in een prachtig monumentaal pand in het centrum van een Oudhollands stadje wonen. In de meterkast zat keurig de groene kabel van Ziggo, en een Ziggo-sticker met het Wifi-wachtwoord van de vorige bewoner. Fluitje van een cent om daar een Ziggo-abonnement aan te vragen, zou je denken.

Helaas, hier is nog geen Ziggo aansluiting

Maar die aansluiting bestond niet op dat adres, aldus Ziggo. Na veel over-en-weer met de gemeente en Ziggo, kwam een monteur langs om de aansluiting door te meten. “Werkt prima hoor, ik zet hem er NU in, en volgende week moet het lukken een abonnement aan te vragen”.  Maar helaas, drie weken verder, en na veel gesteggel nog steeds geen Ziggo-internet.

Dan maar ADSL via KPN, toch?

Natuurlijk kun je ook internet krijgen via de “ouderwetse” telefoonlijn in plaats van de kabel. Tegenwoordig kun je ook daarmee hoge internetsnelheden behalen. Daarnaast is dit vaak goedkoper dan de kabel, waarop Ziggo een monopolie heeft.

“Op jouw adres bieden we internet aan via het veilige en betrouwbare kopernetwerk van KPN.”, aldus de site van KPN. De aanvraag was dus snel ingediend (Gratis Surface Go 3 Tablet!!1). Maar helaas bleek de aansluiting verouderd en moest een monteur langskomen om deze te vernieuwen. Een monteur die wéér twee weken later komt vertellen dat er geen signaal is, en de graafploeg moet langs komen om de verbinding te herstellen. Lukt dat volgende week? Zucht.

EvenWifi, internet uit de lucht!

Heb je geen zin in al dat gedoe en wil je het gewoon snel geregeld hebben? Dan biedt EvenWifi de oplossing. Zij leveren namelijk internet via 4G/5G. Je ontvangt dan een kastje met simkaart erin dat je enkel in het stopcontact hoeft te steken om een Wifi netwerk op te zetten. Als je op tijd besteld wordt het pakket vaak al de volgende dag geleverd.  Ideaal.

Maandelijks opzegbaar, wel zo handig

Leegstandsbeheer is altijd van tijdelijke aard. Het kan zijn dat je een paar jaar op een locatie mag wonen, maar het kan natuurlijk ook zijn dat je komende maand al je koffers mag pakken. Dan is het natuurlijk niet goed voor je portemonnee als je aan een jaarabonnement vast zit van Ziggo, KPN of een andere provider. Je kunt Evenwifi kiezen voor een maandelijks opzegbaar abonnement. Ook handig als je even een internetloze periode moet overbruggen omdat Ziggo of KPN hun rotzooi niet goed voor elkaar hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *