onbeperkt 5g internet

De opkomst van 5G internet

Tegenwoordig maakt bijna iedereen gebruik van 4G internet, maar wat maakt dit nou zo populair? Leuk dat je het vraagt.

Los van veel andere technische voordelen, is het allergrootste voordeel de snelheid. Je kunt de snelheid goed vergelijken met je wifi. Met 4G kun je theoretische download snelheden halen van 50 MB per seconde. Een voordeel van 4G internet is dat je snelheid niet daalt als er veel gebruikers op hetzelfde netwerk zitten. Omdat het netwerk veel stabieler is, bekijk je snel en zonder haperingen naar video’s in HD, luister je naar muziek zonder onderbrekingen en kun je apps, afbeeldingen en webpagina’s supersnel downloaden.

Nu is er de opkomst van 5G internet. De Europese Commissie, het Parlement en de Raad zijn overeengekomen dat de 700 MHz-frequentieband wordt vrijgegeven voor mobiele diensten in 2022.

Wat kan 5G internet?

Helaas is er nog niet veel informatie over de snelheid van 5G. Ondertussen zijn er enkele tests gedaan door Samsung die erop wijzen dat 5G snelheden kan bereik van 10 Gbit per seconde. Dat betekent dat het honderden keren sneller is dan 4G internet.

5G internet is er niet alleen om sneller filmpjes te kunnen kijken met je internetverbinding. De hoge snelheden doen vooral apparaten goed, hoe gek dat misschien ook klinkt. Experts verwachten dat steeds meer apparaten later verbonden met internet zijn.

Wanneer kan je 5G verwachten?

Volgens verschillende media willen Nederlandse telecomproviders eerst nog de investeringen in 4G terugverdienen. Bovendien moeten er nog standaarden worden vastgesteld. Europese providers stellen zelfs dat 5G pas wordt uitgerold vanaf 2022. Het kan nog wel even duren voordat we het dagelijks kunnen gebruiken.

De verwachtingen van 5G internet zijn erg groot en daardoor zijn we benieuwd wat het ons zou kunnen brengen. Daarom zijn wij dr al klaar voor met Onbeperkt5g.nl en kun je je nu aanmelden voor de 5G alert: krijg je nieuws over 5G abonnementen.

Image by Kārlis Dambrāns (tak!)

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *