Bliep is failliet en terecht

*bliep is failliet… En terecht

Als Onbeperkt4G.com hebben we nooit aandacht gegeven aan *bliep, een zogenaamd ‘jongerentelecommerk’, ondanks dat ze ook een onbeperkt alles abonnement aanboden voor € 0,50 per dag. Want op een gegeven moment maakte ze daar 67 MB per dag van, wat nogal een aanslag doet op het begrip ‘onbeperkt’. Nu zijn ze failliet verklaard. En terecht. 

*bliep ontstond vanuit TMG en werd in 2012 overgenomen door de twee oprichters Jochem Wieringa en Joost van der Plas en twee investeerders Twan Cats en Danny Gorter. Maandag 5 juli 2015 werden ze failliet verklaard. Het Belgische bedrijf Artilium neemt *bliep en zijn 21.000 klanten over via dochter United Telecom en betaalt 190.000 euro.

Dus wat de *bliep ging er mis? 

Als virtuele telecomprovider maakte *bliep gebruik van een netwerk van een andere partij. Helemaal niks mis mee, maar *bliep koos voor T-Mobile, en stapte later over naar Tele2. (Terwijl KPN gewoon het beste netwerk heeft!!) Dat was in april, toen *bliep ook een datalimiet van 2 GB per maand ging hanteren.  Veel klanten gaven ze vervolgens de dikke vinger. CEO Bart Weijermars van Artillium ziet dat toch anders: “De overgang naar Tele2 was niet direct de reden voor de problemen, al zijn er klanten vertrokken. 21.000 is een te small basis, dus we gaan goed naar de formule kijken.”

Dus wat nu, Artillium? Het bedrijf ontwikkelt dus software voor beheerders van virtuele providers. De oorspronkelijke oprichters zijn niet meer bij de dagelijkse leiding betrokken. Slimme zet. Volgens Tweakers heeft het faillisement en de overname geen gevolgen voor de klanten: “De dienstverlening draait normaal door. Aan het product verandert er niets.” Opvallend overigens dat het andere ‘jongerentelecommerk’ Hi! ookal ter ziele is.

Afijn: wil je echt onbeperkt bij een Telecom die niet ieder moment omvalt én wel het KPN netwerk gebruikt én waar je iedere maand op kan zeggen… Check Robin Mobile.

 

Overigens was ‘What the bleep do we know‘ ookal een slechte film. Dus.

Eén reactie

  1. Tegoed weg, updates met 10 euro ook weg
    Vanaf begin juli geen reactie meer alleen dat er een ticket is aangemaakt.
    Melding naar politie en ACM ConsuWijzer dat er sprake is van internet oplichting.
    Laten betalen voor diensten en goederen en niet wordt geleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *