Kies je voor 4G of 5G MiFi-routers? 

Kies je voor 4G of 5G MiFi-routers? 

MiFi (Mobile Wifi) is een handige draagbare WiFi router die je met een simkaart en soms zelfs een micro SD-kaartje kunt gebruiken. Dit apparaatje maakt zelf verbinding met een mobiele internetprovider en je kunt er supersnel mee downloaden, tot wel 100 Mbps. Je maakt eenvoudig contact met een netwerkprovider en kunt vervolgens je eigen hotspot opzetten. Deze hotspot kun je weer delen met verschillende mensen en diverse apparaten. Zolang je ongeveer 10 meter van de router bent, zul je een fatsoenlijke verbinding hebben. Je kunt ze gebruiken voor op reis, tijdens een wandeling, in de trein, op de boot of zelfs als je in het buitenland bent. Vanwege het gebruiksgemak en de functies zijn ze gewoon super populair. Maar hoe maak je de juiste keuze? 

4G en 5G 

Met 4G- en 5G-routers kun je overal snel internet krijgen, zelfs op plekken waar er geen vaste internetverbinding beschikbaar is. Je hebt dus alleen een 4G- of 5G-mobiel signaal en een simkaart met data nodig. De router doet de rest en maakt verbinding met het internet via 4G of 5G, waardoor je snel internet hebt, zelfs als je ergens in een afgelegen gebied bent of op een tijdelijke locatie werkt. 

De voordelen van 4G ten opzichte van 3G 

4G-routers zijn echt handig voor mensen die op zoek zijn naar een snel en betrouwbaar internet, zonder gedoe met vaste verbindingen. Het grote verschil tussen 3G- en 4G-routers is de snelheid. 3G werkt prima voor basisdingen zoals nieuws lezen en WhatsApp, maar als je meer snelheid nodig hebt, is 4G de juiste keuze. Het 4G-netwerk is maar liefst 10 keer sneller dan 3G en kan ook meer apparaten tegelijkertijd aansluiten. Dus als je taken hebt die hoge snelheden en verbinding met meerdere apparaten vereisen, is een 4G-router een slimme keuze. Het maakt alles gewoon een stuk vlotter. 

Kies je voor 4G of 5G MiFi-routers? 

Wat is dan het verschil met 5G? 

Het grootste verschil tussen 4G en 5G-routers is hoe snel ze zijn. Met 4G heb je een reactietijd van ongeveer 30 milliseconden, maar met 5G is die reactietijd veel sneller, slechts 1 milliseconde. Dit heeft enorme voordelen, vooral voor dingen zoals het ‘Internet of Things’. Denk aan situaties zoals zelfrijdende auto’s, waar die milliseconden het verschil kunnen maken tussen veilig stoppen of een ongeluk. En hier komt nog eens bij dat 5G meer apparaten tegelijkertijd kan ondersteunen dan 4G, wat echt handig is als je veel apparaten wilt verbinden. Het maakt 5G een topkeuze voor situaties waarin je supersnelle en betrouwbare verbindingen nodig hebt. 

Welke keuze moet ik maken? 

Zoals je kunt lezen, is een 5G MiFi-router wel wat sneller dan de 4G-variant, maar waarschijnlijk heb jij dat soort snelheden helemaal niet nodig. Voor de meeste mensen is de 4G-router dan ook de beste en meest gemaakte keuze. Wil jij altijd en overal een snelle internetverbinding voor al je apparaten, waar en wanneer je ook bent? Dan is een MiFi-router echt een goede optie. Met zijn oplaadfuncties kun je zelfs in het buitengebied genieten van een snelle internetverbinding en je apparaten opladen. 

Kies je voor 4G of 5G MiFi-routers? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *