Onbeperkt 4G in het buitengebied: welke oplossingen zijn er?

De rust van het leven buiten de stad is heerlijk, maar zonder 4G voor thuis is de kans groot dat je internetverbinding niet altijd optimaal werkt. Dat kan natuurlijk niet, want je wil in verbinding blijven met de rest van de wereld. Of het nu gaat om een film die niet wil bufferen of een webpagina die niet wil laden, het is allemaal even frustrerend. Al helemaal als je een bedrijf hebt, is een goede verbinding met het internet in het buitengebied van belang. Wellicht is 4G een gepaste uitkomst. 4G voor thuis wordt door verschillende providers aangeboden, hieronder lees je meer over de soorten abonnementen.

Wanneer kies je 4G?

Op het moment dat ADSL en glasvezel geen optie zijn, dan biedt 4G voor thuis de uitkomst. Ook als de wijkkast niet bereikt kan worden en er geen kabels liggen is 4G een goed alternatief voor vast internet op locatie. Maar let wel op, voordat je internet in het buitengebied zoekt, kun je het best eerst controleren of 4G mogelijk is voor jouw postcode. Vervolgens kun je gaan oriënteren. Elke provider biedt een ander abonnement aan, ieder met andere voor- en nadelen.

Hoe snel is internet in het buitengebied?

De snelheid van je internetverbinding hangt af van verschillende zaken. De belangrijkste daarvan is de keuze van je abonnement. Hecht je veel waarde aan snel internet? Dan is het abonnement van Internet Creators snel internet buitengebied met een snelheid van 600 Mbps wellicht interessant. Een film die eindeloos moet bufferen of een browser die niet wil laden is dan beslist verleden tijd. Klein, vervelend detail bij deze aanbieding is dat de abonnementskosten hoog liggen. Bovendien betaal je eenmalig €99 én €49 aansluitkosten.

Wat ook bepalend is voor de snelheid van je internet, is de plek waar de dichtstbijzijnde zendmast staat die verbonden is met je 4G voor thuis. Bovendien kan de plek waar je de router neerzet van invloed zijn op de verbinding, maar ook de hoeveelheid mensen die gebruikmaakt van het internet.

Verbruik

Het is natuurlijk handig om snelle verbinding met het internet in het buitengebied te hebben, en hoeveel GB’s je verbruikt heb je uiteraard zelf in de hand. Wil je onbeperkt kunnen downloaden? Met de 4G abonnementen van EvenWifi kom je dan niks te kort. Er zitten geen harde limieten aan het verbruik, maar als je echt ver gaat kan het zo zijn dat er aan de bel wordt getrokken. Je kan bijvoorbeeld gerust downloaden tot wel 1000GB in de maand. Maar als je 100GB per dag verbruikt, maak je het toch echt iets te bont. Je moet hard je best doen om zoveel te verbruiken, maar onbeperkt heeft dus wel zijn grenzen.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je maar kortstondig onbeperkt 4G nodig hebt, dan heb je niets aan een abonnement. In dit geval kun je ook gebruikmaken van EvenWifi tijdelijk onbeperkt 4G internet. Zo kun je al Sim Only onbeperkt 4G gebruiken voor €50, plus €3 per dag. Op die manier zit je niet vast aan een duur abonnement, en kan je zelf kiezen wanneer je veel wil verbruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *