4G voor thuis

Deze pagina is voor mensen zonder toegang tot ADSL of glasvezel: de buitenbeentjes in het buitengebied. Het leven daar is er een stuk relaxter zo weten wij (Koen groet u vanuit Barsingerhorn!), maar ja. Voor een beetje downen, HD-series kijken en potje gamen heb je wel knap internet nodig in het buitengebied. 4G voor thuis dus. We hebben de drie oplossingen voor je op een rijtje gezet.

Dubbelcheck het wel eerst even voordat je je tijd hier verdoet: echt geen ADSL, kabel of glasvezel? Is er ook geen initiatief al opgezet? Check ook even je lokale Facebookpagina of nieuwsbron, scheelt je gedoe.

4G voor buitengebied

Bekend van je smartphone: 4G. Maar dan als simkaartje in een kastje (een mifi-router, check het hier) die dan fungeert als router voor in huis, op de camping, voor je gasten, op de boot, in de taxi… u snapt ‘m. Retehandig dus, als er geen ADSL is. Er moet dus wél 4G zijn. Drie partijen bieden 4G voor thuisgebruik aan: KPN met Sneller Internet Buitengebied, T-Mobile met 4G voor Thuis Unlimited en EvenWifi met 4G voor Thuis.

1.      KPN: Sneller Internet Buitengebied – review

KPN 4G voor thuis logoKPN biedt ‘Sneller Internet Buitengebied’ voor consumenten en ondernemers in een gebied waar de komende zes maanden niet meer dan 30 Mbit/sec downloadsnelheid kan worden bereikt via KPN-ADSL. Er moet ook genoeg 4G capaciteit en 4G dekking zijn voor het adres. Dit is een aanvulling op een bestaand KPN internetverbinding. Dat zijn dus een boel voorwaarden, maar KPN zegt dat dit voor zo’n 440.000 adressen interessant kan zijn.

Check hier direct of KPN’s ‘Sneller Internet Buitengebied’ voor jouw beschikbaar is »

Ja, er is meer te vertellen over KPN, maar de meeste lezers hebben óók geen toegang tot KPN ADSL. What’s next?

2.      T-Mobile: 4G voor Thuis unlimited – review

T-mobile 4G voor thuis logo4G voor Thuis abonnementen (met unlimited 4G internet) voor locaties zonder vaste internetverbinding óf waar het internet niet snel genoeg is. T-Mobile belooft ‘unlimited bereik’ via haar mobiele 4G netwerk (maar de FUP is 100 GB), unlimited datagebruik, up- en downloadsnelheiden van maximaal 25 Mbit/sec en internet voor maximaal 32 apparaten. Voorwaarde is een goede dekking op het mobiele netwerk.

Hoe zit het:

 • T-Mobile biedt de internetbundel ” Unlimited 4G voor thuis” a € 35 per maand bij twee jaar looptijd en € 37,50 per maand bij één jaar looptijd;
 • Downloadsnelheid tot 25 Mbps;
 • 32 gebruikers;
 • Het best geteste netwerk van Nederland;
 • OPTIONEEL (als jij ’t wil dus) Huawei Router a € 180, eenmalig of gedeeltelijk per maand afhankelijk van looptijd. LET OP: Bij betaling per maand neem je goederenkrediet op, zonder rente. De Huawei B618s 4G LTE-A router ondersteunt Wireless AC op 2,4 GHz en 5 GHz. Maximaal mogelijke WiFi-snelheid hiermee is 1300 Mbps.
 • Ook optioneel: Videoland streaming video a € 4,50/mnd of Deezer streaming music vanaf € 1,99/mnd.

Nadelen?

 • Niet beschikbaar voor zakelijk. Wel voor particulier om vervolgens zakelijk te gebruiken.
 • Geen vast IP-adres.

Bekijk T-Mobile ‘4G voor Thuis Unlimited’ abonnementen »

3.      EvenWifi: onbeperkt 4G of 5G voor Thuis – review

Evenwifi 4G Voor thuis logoWie? Ze heten officieel ‘evenwifi’ (kleine letters, maar wij vinden EvenWifi mooier staan), zijn onderdeel van Keepgo Europe, en lanceerde in 2020 de derde oplossing voor internet in het buitengebied via 4G. Vergelijkbaar met 4G voor thuis van T-Mobile, maar dan zonder de snelheidslimiet van 25Mbps en zonder de FUP van 100GB/maand. Ook als je duizend GB download is dat in principe geen probleem, zolang je het netwerk maar niet overbelast.

 • Echt Onbeperkt 4G of 5G
 • Naast een wettelijk herroepingsrecht (Wet Kopen op Afstand) hanteert EvenWifi daar bovenop een ‘niet goed geld terug garantie’.
 • Standaard downloadsnelheid 50 Mbps, maximaal mogelijk tot 150 200Mbps met upgrade modem (kost extra)
 • Geen datalimiet in principe. Een gemiddeld gezin van 5 gebruikt met onbezorgd HD-Netflixen en streamen, gamen en lanpartygamen zo’n 200 a 250 GB per maand. Nu waren er gebruikers  bij EvenWifi die daar ver overheen zijn gegaan met een factor 10x (echt, wat doe je dan?!?). En dat trekt dat netwerk niet altijd. Daarom nu een nette waarschuwing als je het netwerk overbelast (boven de 1000 GB bijvoorbeeld).
 • Tot 64 gebruikers
 • Ook zakelijk beschikbaar
 • Beoordeeld op Kiyoh met een 8,9 herstel 9,1 herstel 9.6!
 • 4G Buiten Antenne beschikbaar
 • 5G beschikbaar! 
 • Op werkdagen vóór 11:30 besteld, dezelfde avond nog thuisbezorgd.

Nadelen?

 • EvenWifi is goed maar komt tegen een prijs: € 79,95 per maand bij 12 of 24 maanden abonnement. Bij 12 maanden €50 aansluitkosten, bij 24 maanden geen aansluitkosten.

Kijk hier voor meer EvenWifi informatie en aanmelden »

De beste 4G oplossing voor jou

Het verschilt natuuuurlijk per situatie, duh. Let hier op:

 1. DUBBELCHECK dat er geen ADSL of glasvezel bij jou nu is of komt.
 2. Wel KPN ADSL beschikbaar maar traag? KPN Sneller Internet buitengebied.
 3. Goedkoopste 4G oplossing? T-Mobile 4G voor Thuis Unlimited.
 4. Je gebruikt belachelijk veel internet en lacht om FUP van 100 GB? EvenWifi 4G /5G voor Thuis.
 5. Je wilt super snel gaan tot wel 200Mbps dankzij een state-of-the-dinges modem? EvenWifi 4G/5G voor Thuis.
 6. En last but not least: je wilt dit direct zakelijk afnemen en niet als particulier? EvenWifi 4G/5G voor Thuis.

Als onbeperkt4g.com raden wij aan: ga voor echt onbeperkt. Fuck the FUP. Ga voor EvenWifi. Dit linkje brengt je naar een formulier waarbij je je bij EvenWifi aanmeldt. Gebruikelijke wettelijk herroepingsrecht is van toepassing (Wet Kopen op Afstand) en EvenWifi hanteert daar bovenop een ‘niet goed geld terug garantie’.

2 reacties

 1. beste mensen,
  ik RAAD u met zeerste en strengste af om 4G voor thuis te nemen want je krijgt apparatuur van Huawei en ik heb dit merk al jaren bij iedere abonnement dat ik afneem bij T mobile komt het terug dat er continu geheckt wordt en alles wordt trager of geen internet of geen wifi meer enz.
  ik heb ook jaren al klacht na klacht na klacht bij T mobile geuit maar ze doen er niks aan die apperatuur van huawei en sturen mij naar een of andere instelateur die moeten maar naar kijken maar die kan je niet inschakelen want je krijg heel vaak afspraken die je niet kan maken omdat ze overdag zijn en dan werken de mensen en ze verdommenet om in het weekend of savonds te werken. een en al allende met 4g voor thuis .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *