4G als vervanger voor vast internet

4G als vervanger voor vast internet

Onderzoekje van Telecompaper (nee ik ken ze ook niet maar afijn) stelt dat bijna de helft van de Nederlanders zijn vaste internetverbinding zou inruilen voor een 4G-abonnement… als die goedkoper is. Oftewel: prijs is belangrijker dan aan je PC kunnen internetten voor bijna 50 procent van de Nederlandse consumenten. 

 

Wat ook blijkt volgens Telecompaper is dat snelheid of betrouwbaarheid minder belangrijk zijn dan prijs. Ohja. 34 procent zou zeggen: hmm nou ja! doe mij maar zo’n 4G abonnement wanneer de snelheid sneller is of hetzelfde dan de bestaande internet aansluiting.

En 1 op de 5 Nederlanders zegt alleen over te stappen naar 4G wanneer je ook je tv live kan streamen. Nu is met 4G+ (de opvolgert van 4G, waar KPN nu mee bezig is), een pittige hoge snelheid mogelijk van maar liefst 225 Mbps. Meer dan 2x zo hoog als het snelste abonnement bij de meeste internetproviders.

Aanvulling per 22 november 2019: 4G voor thuis is gewoon een ding geworden zeg maar, en dan zonder dongel.

  • Check onze buren (ok, gewoon onze andere website) 4G Buitengebied voor KPN’s “Sneller internet buitengebied” en T-Mobile’s “4G voor thuis” aanbiedingen.
  • Of? Check ons artikel over de MiFi Router, stukje hardware wat je nodig hebt om van je 4G simkaart een WiFi hub te maken, zonder abonnement.

Toch nog vraagje aan u als lezer: wanneer zou jij overstappen van vaste internet naar 4G?

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *