Tijdelijk 4G internet, hoe regel je dat?

Als je met je handen in het haar zit omdat je geen toegang hebt tot het wereldwijde web, dan ben je wellicht uit de brand geholpen met tijdelijk 4G internet. Je gaat natuurlijk geen jaarabonnement afsluiten als je niet het hele jaar internet nodig hebt, of als je bijvoorbeeld al een abonnement hebt maar dat nog verhuisd moet worden. Je kunt op verschillende manieren gebruik maken van tijdelijk onbeperkt internet, hieronder vind je enkele mogelijkheden.

Tijdelijk 4G met Sim Only

Wil je zo snel mogelijk toegang tot internet op een veilige manier, dan kan Sim Only een optie voor je zijn. Met Sim Only kun je tijdelijk internet dat maandelijks opzegbaar is gebruiken. Dat is dus ideaal als je niet precies weet hoelang je deze oplossing nodig hebt. Sim Only regelen is zo gepiept, als je de simkaart hebt binnengekregen kun je direct aan de slag. Je stopt de simkaart eenvoudig in een telefoon of router en er is geen installatie voor nodig.

Sim + modem

Het gebruik van een tijdelijke modem is zeker interessant als je met meerdere mensen op hetzelfde netwerk aan de slag gaat. Je kunt dan zowel een WiFi- als LAN-verbinding maken en via de simkaart eenvoudig gebruikmaken van 4G en 5G internet. Je kunt maar liefst 32 apparaten tegelijk verbinden met hetzelfde netwerk. Je betaalt iets meer aansluitkosten voor de modem, maar die kun je daarna wel gelijk benutten. Je kunt ook voor een snellere modem kiezen als dat nodig is, maar die is wel duurder.

Hoe onbeperkt is onbeperkt?

Wanneer je gewoonweg met spoed internet wil voor jou alleen en je weet niet precies voor hoe lang, dan kun je kiezen voor Sim Only. Heb je wel internettoegang nodig voor meerdere personen, dan is een verbinding met een modem een goede uitkomst voor tijdelijk internet thuis en zakelijk. Je kunt in beide gevallen gebruik maken van onbeperkt internet, maar hier zit een kleine kanttekening aan.

Tijdelijk onbeperkt internet klinkt goed, maar als het netwerk voortdurend wordt overbelast, kan het ook niet fatsoenlijk gebruikt worden. Als je continue uitschieters in je verbruik hebt, wordt er dus aan de bel getrokken. Een gezin verbruikt gemiddeld 250GB in de maand, probeer zelf niet meer dan 500GB per maand te verbruiken om probleemloos online te blijven.

Regulier abonnement

Tijdelijk internet zonder contract is fijn als je slechts voor een kleine periode internettoegang nodig hebt. Maar stel dat je nu al weet dat je een maand of 9 à 10 gebruik moet maken van een tijdelijke oplossing, dan kun je vaak beter een standaard abonnement afsluiten. De kans is namelijk groot dat er een kortingsactie is, zoals de eerste paar maanden gratis. Een ander voordeel is dat je bij een 4G/5G abonnement garantie hebt op snel internet zonder beperkingen.

Hotspot voor noodgevallen

Als je echt met spoed internet nodig hebt, dan kun je altijd een mobiele hotspot opzetten en het internet van je telefoon verbinden met andere apparaten. Dan gebruik je wel de data uit je bundel, dus doe dit met beleid.

Op zoek naar tijdelijk 4G internet voor je evenement, op de beurs, of op vakantie? Check Tijdelijk onbeperkt van Evenwifi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *