Hoe Vodafone in 2 minuten een tevreden klant naar Tele2 jaagt

In 2013 maakte Vodafone abrupt een einde aan de bestaande onbeperkt-internet abonnementen van hun klanten. Bleek dat ze onbeperkt niet meer konden aanbieden.

Slimmeriken hadden namelijk hun oude onbeperkte abonnementen nooit verlengd of gewijzigd, waardoor die nog enkele jaren zonder GB-beperkingen konden surfen. Tot Vodafone daar dus in 2013 een stokje voor stak.

In ruil, 50% korting op het nieuwe abonnement zolang je klant bij ze bleef. Groot was mijn verbazing dan ook, toen er deze maand ineens €33,- in plaats van de gebruikelijke €18,- werd afgeschreven.

“Gaan we regelen meneer, ik zie inderdaad dat de verloopdatum van de korting ver in de toekomst was gezet, en die datum is nu aangebroken. Ik maak het weer in orde en u krijgt daarvan een bevestiging”, aldus de aardige medewerker van de Vodafone supportafdeling. Een warm gevoel kreeg ik er nog van.

Maar die bevestiging kwam nooit. Laaiers.

Wel een vrij brutaal telefoontje van de sales-afdeling. Korte samenvatting:

“Bent u tevreden over Vodafone?”
– Ja op zich wel, maarrr…

*Doet verhaal over die korting en gelooft nog in het goede van den mensch*

“….Als u op die bevestiging wacht kunt u nog lang wachten, die komt er niet…”, klonk het Vodafone-vlotjes.

“Ik kan u wel 3GB aanbieden voor €27 per maand, want ik zie dat u gemiddeld 1.7GB gebruikt…”
– Dan kan ik net zo goed overstappen naar Tele2 waar ik alles onbeperkt heb voor €25,- per maand.

“Alsof u dat nodig heeft, u gebruikt nu nog géén 2GB per maand?”
– Ja, want ik let bewust op mijn limiet van 2GB. 

Vodafone is ouderwets

Dat ik na dit telefoontje niet meer zo tevreden was over Vodafone spreekt natuurlijk voor zich. Tuurlijk, het is begrijpelijk dat ze een dergelijke korting niet voor eeuwig kunnen aanbieden. Maar dat op zo’n brutale manier duidelijk maken, en dan vervolgens een overpriced abonnement aan proberen te smeren…

Wanneer komen jullie eens met een onbeperkt abonnement, Vodafone? Concurrerende prijzen? Van de service, of het matige bereik hier in de polder hoeven jullie het in ieder geval niet te hebben. Vodafone is wat deze jongen betreft Voda-gone! Toedels!

De SUPER-soepele overstap naar Tele2

Wie nog denkt dat overstappen en nummerbehoud allemaal maar ingewikkeld is, heeft het mis. Dat gaat tegenwoordig onwijs makkelijk. Je vult simpelweg je telefoonnummer in, en Tele2 regelt de rest. Van nummerbehoud tot het opzeggen van je oude abonnement. Binnen enkele dagen geregeld. Dikke pluim.

Na 9 jaar Vodafone is er dus aardig wat verbeterd in de wereld van mobiele abonnementen. Jammer dat we ons 10-jarig jubileum niet hebben gehaald. *pinkt traan weg om stom telecom-bedrijf en speelt de hele avond, nacht en volle dag Fortnite op den mobiel en vergeet volledig hoe Vodadinges heet*

Eén reactie

  1. T-mobile zelfde hoor…….Dreig sms-je dat ik mijn gedrag moet aanpassen omdat ik in het buitenland meer data gebruikt zou hebben dan in Nederland en anders zwaait er wat…….En dat terwijl ik nog niet de helft van mijn bundel van 6gb gebruik maandelijks…… Op de vraag waarom komt alleen een stotterend : “ja dat heeft de Europese commissie bepaald”en “als u nu in Nederland de Wifi uitzet en de rest van de data gebruikt dan is het meer in Nederland”…… Doei T-mobile na heel veel jaren en inderdaad de overstap naar Tele2 ook supersnel…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *