Hoe lang gaat je batterij mee - oplaadtips langere levensduur batterij

Laat je batterij lang meegaan met deze tips

‘Eindelijk een nieuwe telefoon..’ Natuurlijk is heerlijk om een nieuwe telefoon te kopen. De nieuwste functies, super snel en het grootste scherm. Maar voor veel mensen is de grootste ergernis van een oude telefoon de batterijduur. Je telefoon houdt het nog geen halve dag vol met je oude telefoon, en dan hoef je er nog niet eens constant mee bezig te zijn.
Iedere keer weer gaat de batterij van je nieuwe telefoon super lang mee. Maar hoe zorg je ervoor dat dit zo lang mogelijk zo blijft?

We hadden jullie al eerder verblijdt met vraag & antwoord: Hoe lang gaat je mobiel mee? Nu gaan we een stap verder. De batterij.

Oplaadtips

Vroeger werd er altijd verteld dat je de accu het beste helemaal leeg kon trekken voor je de batterij weer oplaadt. Dat is met de nieuwe telefoons niet meer het geval. Dus zorg ervoor dat je telefoon altijd voldoende vol zit zodat je niet in de problemen komt als je ineens ergens heen moet. Daarnaast is het belangrijk dat je je telefoon niet te lang aan het stroom hebt liggen. Veel mensen laden hun mobiel op tijdens het slapen, zodat hij de volgende ochtend weer helemaal klaar is voor de drukke dag. Dit is niet goed voor je batterij. De lader blijft tegen de accu van je telefoon zeggen dat er stroom beschikbaar is en de accu blijft constant zeggen dat hij deze niet nodig heeft. Hierdoor kan de maximale laadcapaciteit na verloop van tijd afnemen.

Zorg goed voor je accu en telefoon

Het is belangrijk dat je goed voor je telefoon zorgt. In de zomer of op vakantie liggen wij soms wel hele dagen in de zon met onze telefoon naast ons die de muziek afspeelt. De hoge temperatuur is niet goed voor dit apparaat. De ideale temperatuur van een accu is tussen de 0 en 35 graden. In de zon wordt de accu al snel warmer, let hier dus goed op. Het gebruik van een snellader kan erg handig zijn, toch moet je hier erg mee oppassen. Als je een telefoon hebt die hier niet voor bedoeld is kan dit schadelijk zijn voor je accu. Bekijk voor het aanschaffen van een telefoon anders dan maar eens een vergelijkingssite om alle prijzen en specificaties op een rijtje te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *