Iedereen wil Sim Only

Toch proberen al die providers je nog een telefoon aan te smeren. GRATIS. Zeggen ze. Maar je betaalt er gewoon dik voor. En je wordt niet eens beschermd door de wet! Komt verandering in. Check de feiten: 

  • In 2014 zei de Hoge Raad: het leveren van een telefoon bij een abonnement is in feite een koop op afbetaling. Dat betekent: Wet op het financieel Toezicht. Dat betekent: abonnement registreren bij Bureau Kredietregistratie. En teksten als: “Let op. Lenen kost geld en is echt heel dom”.
  • Telecom partijen deden huilie huilie. Uitzondering graag?
  • Dijsselbloem zei: “niet wenselijk en niet te rechtvaardigen”. Doe maar een gedragscode. Voor 1 januari 2016Gedragscode is dat ze onderling afspreken hoe ze zich moeten gedragen. Anders is er wetgeving nodig. Inderdaad zoals de Reclame Code Commissie.
  • 1 maart 2016: voorstel Telecom providers “niet acceptabel”. Onbekend wat dan.
  • Op 21 maart 2016 gaf minister Dijsselbloem de telecom sector nog 2 weken. “Regel die shit nou, gastuh”.
  • In de tussentijd bereiden twee partijen zich voor op rechtzaken. Van die: Geef mij Geld, dan Gaan-We-Vet-Cashen-en-Claimen partijen. Consument & Telecomsector: ConTel.
  • 13 april 2016 een Kamerbrief van Dijsselbloem: Geen gedragscode maar naleving Wet op Financieel Toezicht. Het wordt nu gedoogd en consumenten moeten beschermd worden tegen de Telecom maffia.

En nu?

Geen gedragscode maar naleving wet op Financieel toezicht voor Telecom

Voor de tokkies onder jullie: er komt dus eindelijk iemand jullie uitleggen dat een mobiel abonnement met telefoon Dom is. En dat je beter af bent met Sim Only. Voor de slimbo’s die dat al lang hemelsbreed – gaap nou nou – wisten. Ken je Onbeperkt 4G abonnement van Robin Mobile al?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *