Hoe lang gaat je mobiel mee NOKIA

Hoe lang gaat je mobiel mee?

Typische vraag van de zuinige mensen onder jullie. Want dat tuig dat na 2 maanden al een scherm vol met krassen heeft, weet het antwoord al: “zo lang als ie meegaat!” Daar heb je natuurlijk helemaal niks aan. Vooral nu je van die handige sim only abonnementen hebt én die Telecom boeven nu eerlijk moeten zijn over wat je nu precies betaald aan je nieuwe mobiel als ie in je abonnement zit. Het is gewoon smart om je smartphone ff langer mee te laten gaan. Dus!

Je mobiel en garantie

Standaard krijg je van de fabrikant zogeheten fabrieksgarantie. Vaak 2 jaar. Das de tijd dat je mag verwachten dat ie het blijft doen. Als je je tenminste gedraagt.

Jamaar. Wat nou na die 2 jaar? Dan heb je geen garantie maar recht. De wet beschermt jou tegen fabrikanten die het verzinnen dat je product precies na de garantietermijn dr mee nokt. (ja dat kunnen ze tegenwoordig). Want. Een phone van 600 eu mag je echt wel van verwachten dat ie het wat langer doet dan 2 jaar. Je koopt toch ook geen wasmachine iedere twee jaar? Of een tv? Of een auto? Lees verder ff de consumentenbond, kunnen het veel beter verwoorden.

Gewoon ff normaal doen

Zucht. Voor de feestbeesten onder jullie ff wat praktische tips:

  • Hoesje. Kost niks. Kun je ook nog es pimpen.
  • Korte broekjes. De zakken zijn meestal minder diep, ga je zitten valt je phone.
  • Sleutels. In je andere zak doen. Niet in dezelfde broekzak. Doe je het toch – omdat je eigenwijs bent, dat kan – zorg er dan voor dat je sleutels tegen de hoesjeskant liggen, niet tegen de glaskant.
  • Layer. Of hoe dat ook heet: zo’n dun plastic laagje over het glas. Echt een gedoe om er netjes op te krijgen. Zorg voor schoon glas, plak het in één keer goed, ook de randjes…
  • Geen phone. Ja. Dat is een optie. Wanneer je gaat balkonjumpen bijvoorbeeld. Of de zee in rennen. Of de pogopit in duikt. Of stagedived. Of skydived. Of couchdived. Je bent gewoon te zwaar, G.
  • Nokia. Nee luister, dat is geen geintje. Neem een tweede telefoon. Een festival telefoon. Een lompe boeren telefoon. Neem een Nokia. Die blijft ook nog es 3 dagen werken na het opladen.

Oh je wil gewoon echt antwoord op de vraag? Geen tips? Sorry hoor.

Hoe lang gaat een mobiel nou mee

Volgens Brits onderzoek van 2014 is het 15 maanden.  (vind jij een beter onderzoek mail me dan ff). Maar ja, dat hangt dus van allerlei zaken af:

  • Hangt van je batterij af. Die kun je vervangen. Gewoon normaal opladen is beter.
  • Hangt van je software gebruik af. Lekker veel installeren en deinstalleren maakt elk apparaat traag. Haal ‘m een keer leeg  (Fabrieksinstellingen resetten)
  • Hangt van je hardware dinges af. Een high end mobieltje blijft goed functioneren ondanks nieuwe updates en nieuwe software. Ik heb het dus over je werkgeheugen: werkt ie een beetje snel? Anders wordt ie traag, wordt jij boos, ga je ermee smijten… etc.
  • Misdaad, dat dieventuig, helpt ook niet echt mee om een mobieltje mooi oud te laten worden. Wees voorzichtig: mobieltjes zijn perfect om te jatten. En geven jou veel problemen. (Wat? Backup? huh?)

Er zijn verjaardagsverhalen van mensen die echt jaáaren doen met hun phone. Leuk voor hen. Ik hou het op 3,5 jaar. Na 2 jaar merk je dat ie ouder wordt. Ff leeghalen, zo’n task killer erop zetten, eventueel nieuwe batterijen… je moet dan echt ff investeren, maar niet in een nieuwe. Dat werkt voor een jaar. Dan weet je het wel. Tijd voor een nieuwe. Maar je bent ook nog zo gehecht aan je oude. Shit moet je over zetten… en welke nieuwe moet je nemen? Neem daar een half jaar de tijd voor. Voila. 3,5 jaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *