MiFi router internet instellen kopen tips T-Mobile 4G voor Thuis

MiFi: mobiel internet via WiFi – update onbeperkt 4G abonnement

Weer wat nieuws: MiFi. Een kastje met een 4G simkaart erin waarmee je overal WiFi neerzet. Het is dus een Mobiele WiFi. Waarom is dat handig? Omdat je niet overal ADSL of glasvezel hebt, daarom. En omdat internet voor een camping, boot of in je vakantiehuisje toch best wel handig is. Vooral wanneer het ook nog eens echt onbeperkt 4G is, zonder limieten. Daarvoor biedt T-Mobile een MiFi apparaat met onbeperkt 4G abonnement. Heb je al een eigen MiFi router, of wil je gewoon een los simkaartje voor in je tablet of laptop? Bekijk dan eens de data sim-only van T-Mobile.

Waar staat MiFi voor?

MiFi staat voor mobiele WiFi. Das dus WiFi aangevoerd met mobiel internet (4G).

Wat kun je met MiFi doen?

Hiermee kun je overal waar je mobiele dekking hebt verbinding maken via het internet. Dat gebeurt via een simkaart. Die plaats je in de Mifi-router. De MiFi-router tovert dat om naar lokale WiFi. *maakt wilde handgebaren* Het is dus een apparaat om je eigen WiFi-netwerk mee op te zetten. Handig voor onderweg, op de boot, in het vakantiehuisje, in de drankkeet, op het voetbalveld, op de camping of op de boerderij. Vooral omdat je 4G voor één persoon omzet naar WiFi voor maximaal 32 personen.

Wat is een MiFi-router?

Een MiFi-router is een apparaat dat mobiele data omzet naar lokale WiFi. Eigenlijk is het een 4G-router, maar deze kan ook klein en handzaam zijn voor onderweg. Kleinere versies zijn bijvoorbeeld iets van 6 bij 9,3 bij 1,4 centimeter. Dat past inderdaad in je handtas, broekzak, jaszak of …afijn. Werkt meestal wel op een accu, dus die moet je opladen. Hoe kleiner hoe sneller leeeeeg. De echte routers, waarvoor je dus wél extra geld neer moet tellen maar die wel een stuk sneller zijn, de Huawei B618s-22d CAT11 4G LTE-A router bijvoorbeeld, hebben een formaat van 9,5 x 9,5 x 20,8 centimeter. Die heeft een snoer voor thuis in buitengebied en is dus niet voor onderweg. 

Hoe werkt MiFi?

Het is een apparaat. Je zet het dus aan, mits opgeladen of aan den snoer. Het maakt verbinding met het internet via een Sim-kaart, volautomatisch. Vervolgens heb je een lokaal netwerk. De draagbare versie van T-Mobile creeërt WiFi voor maximaal 10 apparaten (dus 5 Babyboomers, of 2 Millenials). De routerversie van evenwifi creeërt WiFi voor maximaal 32 apparaten.

Waar gebruik je MiFi dan?

Overal waar je geen WiFi hebt, maar wel mobiele dekking. Dus onderweg, in je caravan, tijdens het vissen, op het dak, in je hutje op de hei, je eigen mini-festival, op je jacht of bootje, in je camper, vakantiewoning of bungalow voor je gasten, afgelegen, Verweggistan.

Tip van T-Mobile: gebruik die mobiele versie als taxi-chauffeur voor je klanten.

Oh! Maar MiFi is dus ook voor cheap internet buiten Nederland?

Yes, dat draagbare kleine ding inderdaad. Twee dingen:

 1. Je kan een simkaart halen in je vakantieland;
 2. Je kan een speciale simkaart halen in Nederland voor op vakantie;

De gehate roamingkosten zijn enige tijd overboard. Dat betekent dat je mobiele internetkosten in Europa gelijk als die in Nederland zijn. Dat betekent dat mobiele providers zoals KPN bijvoorbeeld met stomme ‘fair use’ policy komen voor het buitenland. Check dus wat jouw provider bedacht heeft. (Tip: T-Mobile doen daar niet zo moeilijk over… maar dubbelcheck het altijd even).

Waar kan ik MiFi krijgen?

Overal. Let dr op dat je er een simcard bij krijgt voor overal waar je naar toe wilt. (Europa? US of A? Megico?).

Ben je op zoek naar een alternatief voor ADSL/kabel? Check 4G voor thuis.

9 Tips voor mijn MiFi-router:

Check onze negen tips voor de aanschaf en in gebruikname:

 1. Let op de snelheid. 3G is kudt. 4G/LTE is vet!
 2. Kan er een simcard in? Oude apparaatjes slikken alleen een los USB-modem of een losse USB-dongel.
 3. Opladen of kabel? Er zijn er ook die een kabel nodig hebben en niet oplaadbaar zijn.
 4. Size does matter. Hoe kleiner je MiFi-router hoe sneller die leeg is. Let op vermogen (aantal mAh, hoe hoger hoe beterrrr)
 5. Frequentieband. Ja das technisch, maar let op. 2,4 GHz is oud en 5 GHz is nieuw. Kies voor beiden als je oude en nieuwe apparaten hebt.
 6. Beveiliging. Nog zo’n technisch iets! WEP = oud en kudt en zo te kraken. WPA2 = state of the art recent super reteveilig.
 7. Insert data. Kies voor een abonnement (zoals T-Mobile Data Sim Only). Of Prepaid.
 8. Grootte. Let ook ff op de grootte van de simkaart: dat kan verschillen. Zo heb je ook de nano-simkaart. Die is klein. Je simcard komt vaak in alle maten en kun je kleiner maken, bewaar ff die stukjes plastic om ‘m weer groter te maken.
 9. Instellen. Dit is echt supervettof om op je zonvakantie, lekker op het strand met overal heet zand en zandvlooien, gezellig onder de gloeiend hete zon liggen te hannessen terwijl je continu aanbiedingen krijgt voor maiskolven, massages en lauw lokaalgebrouwen vies Heineken bier. Doe dit vooral niet thuis van te voren, want dan mis je een deel van je vakantiepret. U snapt ‘m? Wat je moet doen: boekie lezen, apparaat verbinden met je computer / laptop, browser openen, pincode simkaart ingeven (maak daar gerust een foto van met je mobiel, handig) en configureren (aanklikken en slim kijken).

MiFi abonnement van T-Mobile

T-Mobile biedt een “Huawei E5785-320 4G Wifi Hotspot” (U weet: een MiFi router) in combinatie met een Data Only-sim abonnement. Dat is onbeperkt, maarrr met een hobbel: tot 5GB per dag, daarna, smsje “1GB EXTRA” sms’en naar 1280. En dat sms’en kan onbeperkt en gratis. Dus dan is het eigenlijk wel onbeperkt, maar een gedoetje na 5GB.

Check het T-Mobile aanbod hierrrr »

Wat ons nog opvalt:

 • Komt met accu (3000 mAh, goed voor 12 uur), dus niet afhankelijk van stopcontact
 • 1,44 inch schermpje voor info tonen

Video uitleg Mi-Mi-Mi-MiFiiiiii!

Gasten van Bright zijn best… Bright! Uitleg:

 

Onbeperkt 4G-abonnement: T-Mobile en EvenWifi

Let op: dit gaat over een vervanger van je ADSL of glasvezelkabel.
Heb jij dus géén ADSL of glasvezelkabel, OF heb je erg trage ADSL?
Dan heb je drie opties:

 • KPN biedt gratis ‘Sneller Internet Buitengebied’. Check hier onze uitleg of ga direct naar KPN.
 • T-Mobile biedt 4G voor Thuis: beste netwerk, scherpste prijs wanneer KPN niet mogelijk is. Check het bij T-Mobile.
 • Evenwifi biedt 4G voor Thuis onbeperkt. Onbeperkt internetten met 32 apparaten, standaard al de snelste met een downloadsnelheid van 50 Mbps, op te krikken met een betere router (kost geld) naar 150 Mpbs. Bestellen hier of lees hieronder eerst ff de toelichting.

Evenwifi onbeperkt 4G abonnement

Evenwifi. Onderdeel van Keepgo Europe. Vanaf 2020 de derde oplossing voor internet in het buitengebied via 4G. Vergelijkbaar met 4G voor thuis van T-Mobile, maar dan zonder de snelheidslimiet van 25Mbps en zonder de FUP van 100GB/maand.

VOORDELEN EVENWIFI 4G voor Thuis:

 • Echt Onbeperkt 4G (zonder Fair Use Policy dus)
 • Standaard downloadsnelheid 50 Mbps, maximaal mogelijk tot 150 Mbps met upgrade modem
 • Tot 32 gebruikers
 • Beoordeeld op Kiyoh met een 8,9
 • Ook zakelijk beschikbaar
 • Vast IP adres mogelijk op aanvraag
 • Plug & Play (aansluiten op stroom en het werkt)
 • 4G Buiten Antenne beschikbaar

Ze bieden ook nog es een niet goed=geld terug garantie.

NADELEN EVENWIFI 4G voor Thuis:

 • DUUR! € 79,95 per maand bij 12 of 24 maanden abonnement.
 • Bij 12 maanden €50 aansluitkosten, bij 24 maanden geen aansluitkosten.

Wanneer kies je dus voor EvenWifi?

Met 32 gebruikers, onbeperkt 4G gebruik en zakelijke beschikbaarheid is EvenWifi een ideale commerciële oplossing voor gasten op de boot, de camping of in vakantiehuisjes. Of voor de hardcore gamers / HD videostreamers in het buitengebied die smakelijk moeten lachen om een FUPje van slechts 100 GB.

Lees verder over Evenwifi en aanmelden

Eén reactie

 1. Hoi ik moet de app hebben van Huiwai 522 miniwifi rooter ik ben hem kwijt en vindt hem niet hij is namelijk in het Chinees ik moet alleen weten hoe die op 5g gaat de tijd instellen en hoe ik persoon kan laten logen kunnen er namelijk 10 erop ik zou zeggen als me ieman d wil helpen graag u kunt zich melden bij snelleyelle222@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *