MiFi router internet instellen kopen tips T-Mobile 4G voor Thuis

MiFi: mobiel internet via WiFi – update MiFi onbeperkt4g abonnement

Weer wat nieuws: MiFi. Wij hadden er ook nog nooit van gehoord, maar een aantal van jullie blijkbaar wel. Dus een stukje duiding dan maar. Voor video gaat u naar hierondert, voor bijdehande teksten blijft u lezen. Oh! En zie onderin voor vette deal  van Tele2 T-Mobile voor MiFi apparaat met onbeperkt 4G abonnement.

Waar staat MiFi voor?

MiFi staat voor mobiele WiFi. Das dus WiFi aangevoerd met mobiel internet.

Wat kun je met MiFi doen?

Hiermee kun je overal waar je mobiele dekking hebt verbinding maken via het internet. Dat gebeurt via een simkaart. Die plaats je in de Mifi-router. De MiFi-router tovert dat om naar lokale WiFi. *maakt wilde handgebaren* Het is dus een apparaat om je eigen WiFi-netwerk mee op te zetten. Handig voor onderweg, of op de boerderij.

Wat is een MiFi-router?

Een MiFi-router is een apparaat dat mobiele data omzet naar lokale WiFi. Eigenlijk is het een 4G-router, maar handzaam want al snel slechts 6 bij 9,3 bij 1,4 centimeter. Dat past inderdaad in je handtas, broekzak, jaszak of …afijn. Werkt meestal wel op een accu, dus die moet je opladen. Hoe kleiner hoe sneller leeeeeg.

Hoe werkt MiFi?

Het is een apparaat. Je zet het dus aan, mits opgeladen of aan den snoer. Het maakt verbinding met het internet via een Sim-kaart, volautomatisch. Vervolgens heb je een lokaal netwerk voor maximaal 10 apparaten (dus 5 Babyboomers, of 2 Millenials).

Waar gebruik je MiFi dan?

Overal waar je geen WiFi hebt, maar wel mobiele dekking. Dus onderweg, afgelegen, Verweggistan.

Oh! Maar MiFi is dus ook voor cheap internet buiten Nederland?

Yes, onder andere. U snapt ‘m. Twee dingen:

 1. Je kan een simkaart halen in je vakantieland;
 2. Je kan een speciale simkaart halen in Nederland voor op vakantie;

De gehate roamingkosten zijn enige tijd overboard. Dat betekent dat je mobiele internetkosten in Europa gelijk als die in Nederland zijn. Dat betekent dat mobiele providers zoals KPN bijvoorbeeld met stomme ‘fair use’ policy komen voor het buitenland. Check dus wat jouw provider bedacht heeft. (Tip: T-Mobile doen daar niet zo moeilijk over… maar dubbelcheck het altijd even).

Waar kan ik MiFi krijgen?

Overal. Let dr op dat je er een simcard bij krijgt voor overal waar je naar toe wilt. (Europa? US of A? Megico?).

Ben je op zoek naar een alternatief voor ADSL/ kabel? Check T-Mobile met 4G voor Thuis.

9 Tips voor mijn MiFi-router?

Check onze negen tips voor de aanschaf en in gebruikname:

 1. Let op de snelheid. 3G is kudt. 4G/LTE is vet!
 2. Kan er een simcard in? Oude apparaatjes slikken alleen een los USB-modem of een losse USB-dongel.
 3. Opladen of kabel? Er zijn er ook die een kabel nodig hebben en niet oplaadbaar zijn.
 4. Size does matter. Hoe kleiner je MiFi-router hoe sneller die leeg is. Let op vermogen (aantal mAh, hoe hoger hoe beterrrr)
 5. Frequentieband. Ja das technisch, maar let op. 2,4 GHz is oud en 5 GHz is nieuw. Kies voor beiden als je oude en nieuwe apparaten hebt.
 6. Beveiliging. Nog zo’n technisch iets! WEP = oud en kudt en zo te kraken. WPA2 = state of the art recent super reteveilig.
 7. Insert data. Kies voor een abonnement (zoals T-Mobile 4G voor thuis). Of Prepaid.
 8. Grootte. Let ook ff op de grootte van de simkaart: dat kan verschillen. Zo heb je ook de nano-simkaart. Die is klein. Je simcard komt vaak in alle maten en kun je kleiner maken, bewaar ff die stukjes plastic om ‘m weer groter te maken.
 9. Instellen. Dit is echt supervettof om op je zonvakantie, lekker op het strand met overal heet zand en zandvlooien, gezellig onder de gloeiend hete zon liggen te hannessen terwijl je continu aanbiedingen krijgt voor maiskolven, massages en lauw lokaalgebrouwen vies Heineken bier. Doe dit vooral niet thuis van te voren, want dan mis je een deel van je vakantiepret. U snapt ‘m? Wat je moet doen: boekie lezen, apparaat verbinden met je computer / laptop, browser openen, pincode simkaart ingeven (maak daar gerust een foto van met je mobiel, handig) en configureren (aanklikken en slim kijken).

Video uitleg Mi-Mi-Mi-MiFiiiiii!

Gasten van Bright zijn best… Bright! Uitleg:

 

..Waar blijft dat Onbeperkt MiFi-abonnement? T-Mobile

Goede vraag! Uhm… is er nog niet. Herstel! *Zwaait met T-Mobile vlag*

T-Mobile biedt een “4G router voor WiFi op locatie” (U weet: een MiFi router) in combinatie met een Data Only-sim abonnement. Dat is onbeperkt, maarrr met een hobbel: tot 5GB per dag, daarna, smsje “1GB EXTRA” sms’en naar 1280. En dat sms’en kan onbeperkt en gratis. Dus dan is het eigenlijk wel onbeperkt, maar een gedoetje na 5GB.

Check het T-Mobile aanbod hierrrr

Wat ons nog opvalt:

 • Komt met accu (2400 mAh, goed voor 20 uur), dus niet afhankelijk van stopcontact
 • 1,44 inch schermpje voor info tonen
 • Slim idee van T-Mobile  ook voor taxichauffeurs die internet aan passagiers willen bieden.