spotify onbeperkt 4G

Spotify uitgelicht

Onbeperkt 4G… wat kun je daar nou mee? (rijmt) Die vraag heeft vele antwoorden, en de eerste is Spotify. Als muziekstreamingdienst heeft een gratis versie met reclame en een betaalde versie zonder reclame. 

Spotify vs iTunes

Eerst was er Apple met iTunes. Nu is iTunes niet alleen een loeizwaar *bliep* programma dat je pc kromtrekt, maar ook de manier om losse liedjes te kopen. Ietsje anders dan Spotify dus, maar wat zijn nu precies de verschillen?

  • Spotify heeft als streamingdienst ook een gratis variant, iTunes zet de muziek op je eigen pc om naar iTunes en je moet verder betalen voor losse liedjes.
  • iTunes werkt prima zonder internet, Spotify Gratis niet, Spotify Premium wel.
  • Bij iTunes betaal je per liedje (of per cd) voor het gebruik in iTunes. Heb je de cd? Dan kun je de liedjes overzetten naar iTunes. Wel jammer als je de muziekrechten al had betaald met je lp’s. Bij Spotify betaal je voor het gebruik van de dienst, ongeacht hoeveel verschillende nummers je beluisterd.
  • Spotify brengt je in contact met soortgelijke muziek: de muziek blijft gewoon doorstromen. Bij iTunes is er alleen je eigen speellijst.
  • Zo’n topband als Coldplay vertikt het om zijn muziek via streamingdiensten aan te bieden en kun je alleen aanschaffen via iTunes.
  • Luister je graag naar vage obscure bands of dj’s? Dan vang je nog wel eens bot bij Spotify (zoek Pete Namlook maar eens op.. van de 79 releases heeft Spotify dr nog geen 10)

Ben je dus heel specifiek in wat je wanneer wil luisteren, check dan in Spotify of het er ook is. iTunes is anders beter. Wil je meer achtergrondmuziek of een bepaald genre muziek, dan is Spotify ideaal.

Spotify het bedrijf

Spotify heeft de manier waarop mensen naar muziek luisteren, veranderd. Het is een nieuwe manier van muziekhandel, eentje waar iedereen zich wel in kan vinden (behalve Coldplay dan). Spotify is opgericht in 2006 in Zweden door Daniel Ek en Martin Lorentzon. De naam “Spotify” is een samenvoegsel van spot en identify. Het idee: dat ene nummer dat je allang vergeten was, spot en identificeer je weer. En dan is het weer genieten. Hun doel: alle nummers voor iedereen beschikbaar. 350 werknemers, sinds 18 mei 2010 in Nederland en sinds 16 november 2011 in België.

Spotify abonnementen

Ze hebben er drie:

  • Spotify Open is volledig gratis voor op zowel de computer als de mobiele app. Bij deze versie zitten dus wel reclameonderbrekingen en bij de mobiele app is de luisteraar tevens verplicht de muziek af te spelen terwijl de ‘shuffle’ mode aan staat.
  • Spotify Premium kost € 9,99 per maand en is reclamevrij. Deze dienst biedt betere geluidskwaliteit, en de mogelijkheid om mobiel te luisteren zónder de shuffle mode en de optie om muziek offline te beluisteren.
  • Spotify Family is een familie-abonnement waarmee de genodigde gebruik kan maken van Spotify Premium. De hoofdgebruiker hoeft voor iedere uitgenodigde maar 50% van de abonnementskosten te betalen. Het komt erop neer dat iedere genodigde beloond wordt met een korting van 50%.

Sinds kort is Spotify ook verkrijgbaar op Playstation Music. Daarnaast is het mogelijk om gift-cards in de winkel te kopen. Deze kunnen worden ingeruild voor een Spotify Premium abonnement. Spotify biedt ook via de website e-cards aan en deze kunnen alleen worden ingeruild voor een Spotify Premium-abonnement.

Spotify via Apple

Je kan óók via de App Store Spotify afnemen. En nu wijst Spotify zijn betalende gebruikers erop dat betalen via de App Store maandelijks duurder is dan een direct abonnement via Spotify zelf. Wtf? Een Premium-abonnement op Spotify kost via de App Store 12,99 euro per maand, en dat is flink duurder dan de 9,99 die je betaalt bij Spotify zelf. Apple rekent namelijk dertig procent op alle betalingen via iTunes… dus ook over Spotify.

Spotify verstuurde op 9 juli 2015 een mail naar alle gebruikers die zo slim zijn om via de App Store af te rekenen, met handige uitleg hoe je dat automatisch verlengen via iTunes nu uitzet. Há-há, Apple! Maar je kan pas overstappen wanneer je huidige abonnement is afgelopen. Jammer.

Spotify is nog niet perfect

…als je een artiest bent in ieder geval. Zie deze tweet van de frontman van Portishead:

Portishead on Spotify streaming music

De beste man heeft een punt. Spotify is vernieuwend bezig, op een manier waar echt behoefte aan was. Maar het is natuurlijk wel de bedoeling dat er wel kwalitatieve muziek te beluisteren valt. Het probleem is dat Spotify niet betaald aan de artiesten, maar aan de labels.

Onbeperkt Spotify

Stomme labels. Wat niet stom is, is onbeperkt Spotify luisteren. En daar heb je dus Onbeperkt 4G voor nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *