Hoe ziet de toekomst van E-sports eruit?

Hoe ziet de toekomst van E-sports eruit?

E-sports, of elektronische sporten, zijn de afgelopen jaren flink gegroeid in omvang en populariteit. En het ziet ernaar uit dat deze groei nog wel even aanhoudt. Ook mensen die ouder worden gamen nog veel en er komt een hele nieuwe generatie bij die opgroeien met gamen en E-sports. In dit artikel daarom een blik op de toekomst van E-sports. We gaan het hebben over interessante ontwikkelingen en trends die de industrie de komende jaren zullen beïnvloeden. 

E-sports worden steeds meer mainstream 

In de begindagen werden E-sports nogal in een hoekje geplaatst. Het was iets voor gamenerds en had niks met “echt” sporten te maken. Maar de afgelopen jaren zie je E-sports steeds professioneler worden. Grote merken, sponsors en mediabedrijven investeren flinke bedragen en ook het prijzengeld dat teams of individuele spelers kunnen verdienen is ook niet mals! E-sports worden ook door steeds meer sportautoriteiten erkend en zelfs deelname aan de Olympische Spelen ligt binnen handbereik. Dit alles zorgt maakt dat E-sports de komende jaren alleen maar populairder zullen worden. 

Hoe ziet de toekomst van E-sports eruit?

Technologische ontwikkelingen binnen E-sports 

Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. E-sports zijn de uitgelezen mogelijkheid om veel van deze hard- en software te testen en te verbeteren. Denk aan ontwikkelingen als Virtual Reality, Augmented Reality en haptische feedback. Allemaal om de speler een zo’n compleet mogelijke ervaring te geven waarbij je maximaal gebruikmaakt van je zintuigen. Andere ontwikkelingen zijn gericht op snellere verbindingen zoals cloud gaming en 5G. De combinatie van deze ontwikkelingen maken E-sports niet alleen leuker voor de deelnemers maar maken er ook meer een spectator sport van, wat natuurlijk alleen maar bijdraagt aan de populariteit. 

Hoe werkt sponsoring bij E-sports? 

Net zoals bij traditionele sporten, spelen sponsors een belangrijke rol bij het ondersteunen van sportprijzen in de e-games branche. Sponsoren komen vaak met flinke bedragen over de brug voor de productie van de prijzen, waardevolle merchandise en prijzenpakketten. Ook aan sportprijzen wordt veel geld en aandacht besteed. Speciale sportprijzen en uitreikingen dragen bij aan de groei en de populariteit van de E-sports industrie. 

Hoe ziet de toekomst van E-sports eruit?

Hoe ziet de toekomst van E-sports eruit? 

De opkomst van sportprijzen, sponsoring en evenementen bewijst dat gaming steeds serieuzer wordt genomen als een competitieve sport. Gezien de nieuwe technologische ontwikkelingen en steeds professionelere training, zullen E-sports de komende jaren alleen maar verder groeien. Naar verwachting zie je dit vooral terug in de opzet van evenementen en de sport(prijzen) die worden uitgereikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *