clouddiensten uitgelegd

Hoe kan ik gebruik maken van de cloud binnen mijn onderneming? Introductie

Het internet wordt steeds vaker gebruikt. Daarom is het allang niet meer zo dat het internet enkel gebruikt wordt om dingen op te zoeken of om filmpjes te kijken. Het is zelfs zo dat het overgrote deel van de bedrijven niet eens zou kunnen bestaan als er geen internet was. Je kunt het internet bijvoorbeeld zakelijk gebruiken voor het opslaan van bestanden waardoor je een minder grote harde schijf nodig hebt. Dit wordt ook wel opslaan in de cloud genoemd.

Wat is de cloud?

Er zijn veel verschillende manieren waarop je bestanden kunt opslaan. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om alle bestanden die je nodig hebt op een harde schijf op te slaan. Dit is een beetje een ouderwetse manier om bestanden op te slaan aangezien er ook opties zijn die veel gemakkelijker en goedkoper zijn. Het is bijvoorbeeld mogelijk om je bestanden in de cloud op te slaan. Op deze manier kun je zakelijk veel geld besparen doordat je geen nieuwe harde schijf hoeft aan te schaffen wanneer deze vol begint te raken. Als je een bedrijf hebt wat veel bestanden nodig heeft om al het werk te kunnen doen, kan het erg vervelend zijn om alle bestanden op een harde schijf op te slaan. Daarom is het zeer handig om ervoor te zorgen dat je bedrijf alle bestanden in de cloud opslaat.

Zakelijk gemak: overal werken

Het grote verschil met het opslaan van bestanden in de cloud en het opslaan van bestanden op een harde schijf is het feit dat bestanden in de cloud op het internet staan. Je kunt deze bestanden niet openen wanneer je daar niet voor gemachtigd bent waardoor dit uiterst veilig is. Een ander groot voordeel van het werken met de cloud is het feit dat je vanaf al jouw apparaten bij al je bestanden kunt. Het enige wat je hoeft te doen is inloggen bij het bedrijf wat jouw clouddiensten regelt. Op die manier kun je bij alle bestanden die in deze cloud omgeving zijn opgeslagen. Dat is erg fijn aangezien het hierdoor niet uitmaakt als je je laptop niet bij je hebt, maar wel moet werken.

Je kunt zeer eenvoudig bij alle bestanden die je in de cloud hebt opgeslagen. Het is vooral handig als al je werknemers hier ook gebruik van kunnen maken. Zo maakt het bijvoorbeeld ook niet uit als je werknemers hun laptop vergeten of als deze kapot is. Zij kunnen namelijk een andere laptop of computer gebruiken en simpelweg inloggen op hun eigen account.

Cloud services

Er zijn verschillende services waarbij je bedrijf ook toegang krijgt tot de cloud. Als je bijvoorbeeld WAN services krijgt van een bedrijf, is het ook mogelijk om in de cloud te werken. Daarnaast wordt de hele digitale omgeving van je bedrijf verbeterd. Hierdoor is je bedrijf bijvoorbeeld beter bereikbaar voor haar klanten en is de kans een stuk minder groot dat je last krijgt van storingen. Op die manier wordt de algehele gang van zaken binnen het bedrijf een stuk beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *