Maxximum Internet, te mooi om waar te zijn?

Uit een onverwachte hoek kwam vandaag de nieuwe provider Maxximum Internet. Ze bieden een onbeperkt 4G-oplossing die voornamelijk is bedoeld ter vervanging van een trage (of helemaal geen!) internetverbinding in het buitengebied. Kunnen ze hun claims -vooral als nieuwkomer in de markt- waarmaken?

Het is natuurlijk een product waar we met z’n allen al lang naar uitkeken. Snel en onbeperkt internet, in welke uithoek van Nederland je ook maar zit.

Wat belooft Maxximum internet?

4G internet zonder datalimiet met een snelheid tussen de 30 en 100mbit. Het basispakket is €39,95 per maand bij een jaarcontract, of €49,95 per maand voor een maandelijks opzegbaar contract.

Gooi er nog een 10tje extra tegenaan en je krijgt 1 uur support per maand, en binnen 8 uur een vervangende modem. Maar dat lijkt ons wat overbodig als je het jarenlang hebt moeten doen met traag internet.

Verder betaal je €75,- borg voor de modem. Da’s een TP-Link Archer MR200 trouwens.

Dit alles via het 4G netwerk van Tele2. Bevalt de boel je niet kun je het de eerste maand kosteloos opzeggen.

Onbeperkt 4G, dat kan toch helemaal niet?

Het 4G netwerk zou inderdaad snel overbelast raken als iedereen maar de hele dag door zou downloaden. Lezen we de kleine lettertjes, zien we dat er dus toch sprake is van een fair-use policy. Maar wat die policy precies inhoudt, en of ie wel zo fair is kunnen we niet direct achterhalen. Bij navraag blijkt dat de grens op zo’n 10-15GB per dag ligt. Toch niet zo onbeperkt als de site ons wil doen laten geloven. Jammer, maar best redelijk vergeleken met andere aanbieders zoals T-Mobile.

En nu?

Wij vragen ons af hoe Maxximum internet zich in de komende tijd verder gaat ontwikkelen, en of het op de lange termijn een haalbaar concept blijft. We hebben een aanvraag gedaan voor het abonnement van €39,95, maar moeten nog bevestiging krijgen. We snappen dat je misschien niet meteen met een onbekende partij als deze in zee wilt gaan, dus ben je nou benieuwd hoe dit spannende verhaal gaat aflopen? Eens in de zoveel tijd (alleen als we ECHT iets interessants te melden hebben…) sturen we een nieuwsbrief met ontwikkelingen rondom onbeperkt 4G internet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *