4g en onbeperkte data

Zo haal je het meeste uit jouw onbeperkte internet

Bij je thuis heb je via een kabel, DSL of glasvezel altijd wel onbeperkt internet. Het soort abonnement en de daarbij behorende internetsnelheid maken je verbinding echter uniek. Veel van deze internetproviders bieden ook een onbeperkt mobiel abonnement aan. Dit kan in combinatie met een smartphone of sim only.

Is onbeperkt mobiele data echt wel onbeperkt?

Er zijn in Nederland een aantal providers die een onbeperkt mobiel internet abonnement aanbieden. Met zo’n onbeperkt mobiel data plan krijg je in principe, voor een vast bedrag per maand, onbeperkt internet op je telefoon. Maar de voorwaarden voor een onbeperkt mobiel internet abonnement verschillen echter per provider. Elke provider heeft dus haar eigen regels.

De regels van dit onbeperkt internet staan in hun ‘Fair Use Policy’. Hierin staat omschreven wat het woord ‘onbeperkt’ in de praktijk inhoudt. De meeste aanbieders dreigen bijvoorbeeld met het stopzetten van jouw abonnement als jij in hun ogen ‘onredelijk’ veel data verbruikt. Door bijvoorbeeld de gehele dag op hun mobiele netwerk te downloaden.

Dus let bij de aanschaf van een nieuw mobieltje met een dataplan tijdens de aankomende Black Friday 2022 sales stuntdagen goed op de kleine lettertjes. Om zo de allerbeste online deal binnen te slepen! 

Overal en onbeperkt internet

Heb je echt onbeperkt internet nodig?

Stel jezelf eens voor dat je zoveel kunt surfen als jij dat wilt, zo lang als je dat wilt. Zonder dat jij je ooit over jouw mobiele data verbruik zorgen hoeft te maken. Er is immers zoveel meer online te doen dan ooit tevoren. Iets waar je niet echt van kunt genieten als je continu aan data limieten en beperkingen gebonden bent. Via een onbeperkt internet abonnement haal jij onder meer het meeste uit de volgende online ervaringen.

VoIP en videobellen

Er gaat niets boven een persoonlijk telefoongesprek. Het via VoIP (Voice over Internet Protocol) bellen is bijzonder flexibel en goedkoop. Je hoeft je hierbij niet meer over belminuten druk te maken en ook het internationaal bellen wordt zo zeer betaalbaar. In combinatie met videobellen is dit voor velen de beste methode om met iedereen in contact te blijven.

Online gamen

Het online gamen op zichzelf kost in de meeste gevallen niet veel data, maar het downloaden van allerlei software patches en mogelijke add-ons wel. Via een onbeperkt internet dataplan kun je ervoor zorgen dat jouw games altijd up-to-date en ready-to-go zijn! Bovendien kun je als gamer zo ook gemakkelijker chatten en live streamen. Iets wat voor een betere game-ervaring zorgt.

Gamen en het verbruik van je data

Streamen van video en audio

Er is geen twijfel over dat streaming de toekomst van de televisie en de radio is. Vooral bij degenen die van ‘binge watching’ houden of continu muziek via een streamingdienst beluisteren, zal het data verbruik snel oplopen. Met onbeperkt mobiel internet kun je jouw streaming activiteiten beter volhouden.

Online werkactiviteiten

Als je een onbeperkt dataplan hebt, dan hoef jij je tijdens jouw werk geen zorgen meer over je internetverbruik te maken. Onbeperkt internet betekent in dit geval onbeperkt e-mailen, VoIP of conferentiegesprekken voeren. En al het andere dat jij maar online voor je werk moet doen. Onbeperkt internet geeft je zo meer gemoedsrust.

Of je nu van streamen, chatten, gamen of thuiswerken houdt. Met een onbeperkt internet haal je het meeste uit jouw mobiele verbinding. Het kost misschien wel wat meer aan abonnementskosten per maand. Maar de vrijheid om ‘onbeperkt’ te internetten, biedt op zich een ‘onbetaalbare’ online ervaring.

onbeperkte internetGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *