Je mobiel verzekeren

Een mobiel is tegenwoordig onmisbaar. Het kan soms je hele leven beïnvloeden en het is dus ook echt een ramp als we onze mobiel verliezen of hij kapot gaat. Ook willen we graag de nieuwste telefoons die niet echt goedkoop zijn. Een mobiel verzekeren is dus geen overbodige luxe tegenwoordig.

Hoe lang gaat een mobieltje mee? Waarom gaan ze niet eeuwig mee?

De allereerste smartphones hadden een hele andere levensduur als de smartphones van nu. Toen kon je makkelijk drie jaar met een smartphone doen. Tegenwoordig ligt het helaas wat anders, zo is 1,5 jaar al lang wanneer jouw smartphone dat haalt. Dit komt doordat de technologie erg veranderd is, hierdoor zijn de meeste smartphones ook een stuk kwetsbaarder geworden.

Waarom zou ik mijn mobiel verzekeren?

De smartphones worden steeds duurder dus dat betekend ook dat de reparaties daarvan meestijgen in hun prijs. We zien vaak dat er vaak een tweejarig abonnement afgesloten wordt. Wanneer er binnen die termijn iets gebeurt met jouw smartphone is het heel vervelend dat je vastzit aan een telefoonabonnement maar geen bruikbare telefoon meer hebt. Om dit te voorkomen is het niet onverstandig om je mobiel te verzekeren.

Wat gebeurt er als ik niet verzekerd ben en mijn mobiel gaat stuk?

Wanneer je niet bent verzekerd en je smartphone gaat stuk door je eigen schuld, denk aan waterschade of wanneer je hem hebt laten vallen, dan zijn de kosten hiervoor voor eigen rekening. In sommige gevallen kun je schade halen op je inboedelverzekering maar daar zitten natuurlijk bepaalde regeltjes aan vast. Als je een technisch probleem hebt wat aan de telefoon zelf ligt dan is dit bij de meeste smartphones iets wat je nog kunt regelen binnen in de garantie.

Waar kan ik mijn mobiel allemaal tegen verzekeren? Waar niet?

Tegen verlies of diefstal hoef je je niet apart te verzekeren, dit valt vaak onder de inboedel- of reisverzekering. Laat je hier dus goed over informeren want het gebeur met regelmaat dat mensen zich dubbel verzekeren en dit is dus absoluut niet nodig. Wanneer er een technische fout optreedt binnen de termijn dat de garantie loopt kan hier vaak wat geregeld worden bij jou provider of telefoon winkel.

Waar moet ik op letten bij het verzekeren?

Allereerst is het belangrijk om de nieuwwaarde van je telefoon te weten. Onthoud dat hoe hoger de prijs van jouw smartphone hoe duurder de verzekering zal zijn. Als je wilt claimen bij de verzekering dan krijg je niet zomaar een nieuwe mobiel wanneer deze bijvoorbeeld gestolen is. Het zijn ontzettend strenge voorwaarden waar je aan moet voldoen en je moet van hele goede huize komen om te kunnen aantonen dat je telefoon daadwerkelijk gestolen is. Vergelijk goed alle voorwaarden voordat je een verzekering af sluit, hier zit namelijk veel verschil in.

Wanneer is je mobiel verzekeren niet slim om te doen?

Het afsluiten van een verzekering voor je telefoon is niet noodzakelijk wanneer het onder een bepaalde prijs zit. De kosten voor een verzekering zijn vaak hoog en het is meestal goedkoper hem te laten maken zonder verzekering omdat de kans aanwezig is dat je een langen periode verzekering zult gaan betalen zonder dat er iets gebeurt met jouw mobiel. Zeker wanneer je erg zuinig bent op je mobiel en je geld achter de hand hebt om eventueel een nieuwe of reparatie kosten achter de hand hebt.

Wanneer is het wel een goed idee om je mobiel te verzekeren?

We hebben het net al benoemd, als je een inboedel- of reisverzekering hebt dan hoe je normaliter je telefoon niet nog eens extra te verzekeren. Je kunt diefstal of met bepaalde voorwaarden valschade bij je verzekering terug halen. Dit is vaak met een eigen risico dus het hele bedrag wordt hier niet uit vergoed. Als je in het bezit bent van een duurder of nieuw model iPhone of Samsung dan wordt er geadviseerd er een telefoonverzekering bij te nemen. Dit is op zich niet heel onverstandig maar in de meeste verzekeringen zit de 100% dekking maar een paar maanden tot een half jaar. Daarna neemt het steeds meer af. Je zult dan de overweging moeten nemen of het voor jou belangrijk is en of je er daadwerkelijk iets aan zult hebben. Dus wanneer het een goed idee is je mobiel te verzekeren is eigenlijk heel persoonlijk. Zorg in ieder dat wanneer je besluit een verzekering af te sluiten voor je nieuwe smartphone dat je jezelf goed hebt ingelezen in alle regeltjes en voorwaarden die een verzekering aanbiedt.

Check de smartphoneverzekering van Centraal Beheer. In 1 minuut berekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *