Onbeperkt 4G door T-Mobile versus Robin Mobile

Onbeperkt 4G door T-Mobile versus Robin Mobile

Wij moesten even wennen. Waren we net zo lekker Robin Mobile veren in den kondt aan het steken voor onbeperkt 4G, komt T-Mobile dr óók met onbeperkt mobiel bellen en internetten… in de EU.  U vraagt, wij draaien: vergelijkend waren onderzoekje. Eerst even wat feitjes voor de beeldvorming en zoete kijkmuiskindertjes onder u:

T-Mobile goes Onbeperkt 4G

 • 9 januari 2017: T-Mobile komt onbeperkte bundel a 35 euro genaamd Go Unlimited EU, want halverwege dit jaar (red. juni, joh) zijn er geen roamingkosten meer in de EU;
 • Waarom eggie? T-Mobile heeft nieuw netwerk. Kost geld. En had al boel klantjes verloren. Dus wil de roze dataschuiver nu boel nieuwe klanten naar binnen harken. Precies wat de Zweedse Tëlë2 al een tijdje doet, 35 eu voor 24 GB, met als doel: een vijfde van de markt te veroveren; T-Mobile gaat voor de honderdduizenden.
 • 35 eu is in combinatie met 2 jarig abonnement – oei – en bij 1 jaar is het 36 euro… niet maandelijks opzegbaar dus. Kudt. Wel bij te stellen per maand, omhoog en omlaag (daar had de Roze Firma in het verleden nogal eens problemen mee)
 • Onbeperkt internetten in de EU is voor… 60 dagen, daarna 10 GB per maand. En ze bedoelen dus: EU buiten Nederland. Daar hadden ze in het verleden óók moeite mee, EU abonnement zonder Nederland; alsof Nederland niet in de EU ligt.
 • Onbeperkt, maar dagelijkse limiet van 5 GB;
 • Martin Knauer van T-Mobile stelt: “Uit onderzoek blijkt dat klanten dolgraag betaalbaar onbeperkt internet willen”. Koen van Onbeperkt4g.com geeft desgevraagd hierop als reactie: “Ja DUH!”

Prijzenslag Onbeperkt 4G abonnementen

 • De experts (en wij dus ook dan) zeggen: dat wordt een prijzenoorlog. Want, iedere mobiele provider in heel fokking Europe kan jou dus een supergoed aanbod doen; (en wij Volgen Op Den Voet!)
 • Dat is mooi, want volgens Tefficient zijn we in Nederland met een kleine 30 euro per Gigabyte één van de duurste landen van Europa; we verstoken dan ook maar 1 GB per maand, 7x minder dan de Finnen. (dat overigens al een tijdje onbeperkte abonnementen kent, onze site had ook beter rajoittamaton4g.com kunnen heten)
 • Ook in Nederland begint de prijzenslag op toeren te draaien: KPN combineert vaste en mobiele abonnementen, Ziggo en Vodafone gaan saampjes fuseren en kunnen óók vast en mobiel aanbieden, en T-Mobile uhhh… niet, maar biedt nu ook 4G voor Thuis, vooral als alternatief voor traag en instabiel internet. Telecompaper deskundige Wijkman verwacht dat Tele2 nu óók met onbeperkt 4G abonnementjes gaat komen.

Vergelijking met Robin Mobile

 • Robin Mobile is maandelijks opzegbaar, T-Mobile is per jaar minimaal;
 • Per 16 januari: onbeperkt bellen en internetten is nu ook binnen de hele EU al vanaf 19,95 per maand;
 • Geen geldigheidsduur binnen de EU van 60 dagen; MAAR ze stellen wel in hun veelgestelde vragen: Je dient echter normaal gesproken het merendeel van je tijd in Nederland te verblijven, te wonen en gebruik te maken van het mobiele netwerk hier. Het is dan ook niet toegestaan de SIM kaart continu permanent of semi-permanent te gebruiken buiten Nederland. We adviseren je in dat geval een SIM kaart aan te schaffen in het land waar je permanent of semi-permanent verblijft.
 • Per 20 februari 2017 krijgen thuisblijvers automatisch bovenop hun maandabonnement elke maand een gratis tegoed met 100 belminuten of sms’jes om vanuit Nederland naar 45 buitenlandse bestemmingen te bellen of sms’en;

Wat wij van Onbeperkt4G.com dr van vinden

 • Het aanbod van T-Mobile is goedkoper en ja leuker dan voorheen;
 • Maar je zit er ook minimaal een jaar aan vast, terwijl de komende maanden dr een stortvloed aan leuke aanbiedingen aan kan komen;
 • Top dat Robin Mobile dr zo mooi op reageert met een beter aanbod; maar voor langdurigen in den Europeesche landen is Robin Mobile dus niet geschikt. Kun je met 10 GB per maand volstaan, dan is T-Mobile echt de betere optie, maar ook T-Mobile stelt nu (per 16 januari, lekker dan) in den algemene voorwaarden:  De abonnementen zijn bedoeld voor consumenten/gebruikers met een woon- of verblijfplaats in Nederland, of een stabiele link met Nederland, wat zich uit in een frequente en substantiële aanwezigheid.

Hoe het verder ook zal uitpakken: wij gaan het nog druk krijgen dit jaar met onbeperkt 4G voor jullie datahongerigen. Meldt je aan voor de mail om op de hoogte te blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *