Hoe je online een business begint

Gesponsord bericht Tegenwoordig zijn online webshops steeds meer en meer populairder en dit komt omdat men meer online te vinden is dan in de winkel. Voor een kledingstuk kan je nu online de collectie bekijken, de aankoop doen en gelijk aan huis geleverd krijgen. Je hoeft hiervoor niet naar de winkelstraat en al die tijd in de rij te staan. Hetzelfde gebeurt nu voor een hoop hedendaagse activiteiten zoals boodschappen doen en films bekijken. Je kan dit allemaal nu online, doordat de moderne wijd voor ons openstaat.

Website

Als je een online business wilt beginnen dan is het van zelf sprekend als je je bedrijf online moet aanbieden. Maar wat moet je precies doen en waar houd je rekening mee? Allereerst is het belangrijk dat je een domeinnaam registreert voor jouw eigen website.

Een goede en pakkende domeinnaam is essentieel voor het binnen brengen van klanten.  Vervolgens zou je kunnen denken aan de opbouw van de website. Denk hierbij maar aan de content die je wilt laten zien en de diensten of producten die je wilt aanbieden. Je kan hiervoor een bedrijf inschakelen of je kunt zelf ermee aan de slag. Hoe professioneler jouw website is hoe meer jij kans hebt op succes. Daarnaast is het ook belangrijk dat je ten alle tijden een snelwerkende website beheert, want als dat niet zo is dan knapt de bezoeker af en loop je klanten mis.

Producten en diensten

Al wil je digitale of real-life diensten aanbieden dan is het altijd goed om zo duidelijk mogelijk jouw diensten of producten online te verkopen. Je wilt dat de lezer er zo erg van overtuigd is dat ze per se bij jou een afname willen doen. Waarom is jouw bedrijf de beste? Waarom moeten ze bij jou zijn en niet bij de concurrent?  Dit zijn vragen die bij hen kan opkomen en die jouw website voor hen zou moeten beantwoorden zonder dat het te moeilijk of ingewikkeld wordt. Jouw producten en diensten zouden duidelijk op de site te vinden moeten zijn en daarnaast ook duidelijk aangeboden. Het is daarnaast ook belangrijk dat de klant zich veilig voelt over jouw online business en daarom is het altijd goed om recensies erop te vermelden, zodat ze niet al te veel kunnen twijfelen over de echtheid van jouw pagina.

Resultaat

Het eindresultaat die eenieder wil behalen is natuurlijk dat jouw business een succes wordt en dit kun je meten door te kijken naar een aantal factoren. Denk hierbij maar aan het aantal bezoekers die jouw pagina krijgt, het aantal aankopen die worden voldaan of de klanten die je erbij krijgt om een van jouw diensten te realiseren voor hen. Je zal na ieder proces kunnen terugkijken naar waar je eerst bent begonnen en vervolgens kijken hoe ver je al bent gekomen. Een online business opstarten is niet niets en weest daarom niet minder enthousiast als alles niet verloopt zoals jij had gepland. Je mag jezelf een schouderklopje geven voor het opstarten ervan en het beste eruit te willen halen.

Toevoeging redactie

Joehoe, kleine toevoeging van de redactie. Bovenstaande is een copy/paste gesponsord bericht waarmee we linkruil doen om hoger in Google te komen. Dat is één van de dingen die je moet doen om enig resultaat te krijgen met je website. Bovenstaande is echt een te gemakkelijk geschreven artikel waar ik toch even een aanvulling op moet geven. Iedereen die een website heeft draaien wéét dat er ook online marketing gedaan moet worden, en dat begint met Google.

Want hoe wordt  je website gevonden door je publiek? Via zoekmachines (voornamelijk Google) en dus heb je zoekmachineoptimalisatie nodig. Dat betekent eerst een stukje techniek: https voor een veilig bezoek, snelheid en mobielvriendelijk. Moet je websitebouwer regelen. Daarnaast content: blogs, pagina’s, downloads. Kun je zelf schrijven maar laat het alsjeblieft wel door iemand anders (tekstschrijvert) nakijken. En vervolgens heb je links nodig van andere, relevante websites. Dat is een doorlopende klus, tenzij je content echt héél goed is dat je automatisch links krijgt van andere website-eigenaren. Links werken als een stem voor Google. Hoe meer stemmen, hoe hoger je in de zoekresultaten komt. Dit geheel heet SEO (search engine optimization), en is slechts één van de puzzelstukjes voor een succesvolle site (wel de belangrijkste). Wil je sneller bezoek, dan zul je ook online moeten adverteren. Om je marketingkosten omlaag te brengen, moet je een band opbouwen met je publiek. Daarvoor heb je een nieuwsbrief en social media nodig. Lees op Bloeise.nl verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *