Kermit de kikker in winkelwagentje met een nep 500 euro biljet

Goedkoper mobiel bellen en internetten doe je met deze tips

We kunnen er niet meer zonder: onze smartphone. Veel mensen gaan ermee naar bed en staan ermee op. Het is dan ook niet heel gek dat we iedere maand behoorlijk wat euro’s neerleggen voor een telefoonabonnement. Een telefoontje hier, 4G internet gebruiken als vervanger van vast internet, een video streamen daar… Hoe fijn zou het zijn om maandelijks net wat minder te betalen voor je telefoon? Daarom heb ik in dit artikel enkele tips voor je verzameld waarmee je goedkoper mobiel kunt bellen en internetten.

1. Vergelijken van telefoonabonnementen

De eerste tip lijkt simpel, toch doen veel mensen het niet: het blijven vergelijken van telefoonabonnementen. Waar je abonnement voor het eerste jaar, of de eerste twee jaar, interessant genoeg is wat betreft de kosten, is de kans groot dat dat abonnement na je contract veel goedkoper zou kunnen. Zeg je je abonnement niet op dan wordt deze automatisch verlengd, waardoor je eigenlijk altijd te veel betaalt voor je telefoonkosten. Hoe gemakkelijk het ook is om je huidige abonnement te verlengen; je bent meestal goedkoper uit wanneer je een nieuw abonnement afsluit voor je telefoon. Bij een nieuw abonnement is de korting op mobiel bellen en internetten het grootst.

2. Kies voor een bundel op basis van je verbruik

Daarnaast is het belangrijk om voor een bundel te gaan die het beste past bij jouw verbruik. Betekent dat dat je voor een wat duurdere bundel moet gaan dan je misschien had verwacht? Dat kan. Er zijn tegenwoordig nog steeds veel mensen die standaard voor een goedkope bundel gaan om op die manier geld te besparen. Op de helft van de maand komen ze erachter dat ze toch te weinig GB internet hebben of dat ze boven hun abonnement uitkomen met mobiel bellen. Alles wat je buiten je bundel verbruikt, is duurder dan wanneer je een duurdere bundel hebt en dergelijke kosten tegengaat. Ga in dat geval dus altijd voor een bundel die bij jouw verbruik past zodat je nooit te veel betaalt voor je telefoonrekening. (red. of ga gewoon Onbeperkt!)

3. Onderhandel met je provider

Ben je tevreden met de provider waar je je telefoonabonnement hebt afgesloten, maar ben je minder tevreden met de kosten die je maandelijks moet betalen? In dat geval is het aan te raden om te onderhandelen met je provider voor een betere deal. Geen enkele aanbieder wil zijn of haar klanten zien vertrekken naar de concurrent. Daarom is de kans groot dat wanneer je je twijfels voorlegt je het één en ander eruit kunt halen. Denk bijvoorbeeld aan een korting op je maandelijkse kosten, een aanbod van een nieuw toestel of een andere vergoeding waarmee de kans groter is dat je blijft. Wanneer je toch bezig bent met het bekijken van je huidige telefooncontract is het tot slot aan te raden om eens te checken hoe het zit met gezinsvoordeel. Veel providers werken met groepskortingen wanneer je met één gezin abonnementen afsluit bij dezelfde provider. Hiermee kun je bijvoorbeeld gratis mobiel bellen met gezinsleden of krijg je een maandelijkse korting op je factuur. Dat is mooi meegenomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *