T-Mobile combipakket €50 én update

Update van T-Mobile? Hoezo? Nou… ze flikten een Duits geintje laatst én ze gaan saampjes met Tele2. Dus was is loss met die roze reus? Ze komen óók in de markt met een scherp geprijsde combipakket voor onbeperkt 4G en tot 1 Gbit/seconde thuis internet.

Direct naar het combipakket van 1Gbit/seconde-internet + onbeperkt mobiel internet? Klik hier.

Voor update en T-Mobile nieuws leest u eerst hier:

T-Mobile in het nieuws derde kwartaal 2019

T-Mobile liet internetverkeer via Duitsland lopen

Vrijdag 26 oktober. T-Mobile laat al het internetverkeer opeens via Duitsland lopen. Resultaat: zelfs Netflixen lukte niet meer (red. packet loss en hogere latency). Want: het Nederlandse internetverkeer verliep per niet meer via AMS-IX (Neerlands trotse internetknooppunt) maar via het Duitse DTAG (transit provider van moederbedrijf Deutsche Telekom). Waarom? T-Mobile-woordvoerder Joost Vente: “Re-routing  om het netwerk te verbeteren.”Mmmyeahright, ongevraagd sloom internet past toch niet bij ‘always putting customers first, Søren? Het had volgens critici (op Tweakers, mooi kritisch volk) ook de deuren geopend voor Double Dipping: geld vragen aan consumenten voor internet én aan partijen zoals Google, Facebook en Netflix voor peering, zodat klanten sneller hun video’s kunnen bekijken. Inderdaad, het heilige principe van netneutraliteit werd zo door T-Mobile geschonden. Weer. Is T-Mobile dan toch evil? Nou, niet zo schnell.

Binnen een week was de omleiding weer teruggezet, verder geen update.

T-Mobile <3 Tele2

15 december 2017 kondigde T-Mobile aan de Nederlandse tak van Tele2 te willen overnemen. En op 27 november 2018 gaf de Europese Commissie het akkoord voor de overname van Tele2 door T-Mobile. Want net als KPN en VodafoneZiggo is T-Mobile ervan overtuigd dat je niet meer alleen mobiele abonnementen kunt aanbieden, daar hoort ook thuisinternet bij (zoals bijvoorbeeld 4G voor thuis). De Europese Commissie verwacht, na diepgravend onderzoek, dat er geen negatieve gevolgen te verwachten zijn, zoals prijsstijgingen. Zelfs samen zijn T-Mobile en Tele2 namelijk niet eens zo groot.

Wat zijn de gevolgen dan wel?

  • T-Mobile sluit fysieke winkels van Tele2 (in april waren er 17 in Nederland). Deze worden óf omgebouwd naar een van T-Mobile’s winkels (had er 124 in april) of verdwijnen definitief.
  • Tele2 stopt met verkoop van glasvezel en stuurt mensen door naar T-Mobile Thuis glasvezel.
  • Tele2 stopt 15 november 2020 met mobiele prepaid diensten. Overstappen kan tot 14 december.
  • Tele2 Zakelijke abonnementen gaan over naar T-Mobile Ondernemen.

Kortom: Tele2 verdwijnt volledig in Nederland.

Iedereen <3 T-Mobile

Ondanks de Duitse double dipping dreiging, sloot T-Mobile een ijzersterk financieel kwartaal af. De omzetten stegen (mobiele diensten met 2,6% en vaste telefonie met 0,7%) en kreeg boel nieuwe klanten: 80.000 voor mobiele prepaid en 23.000 vaste klanten. T-Mobile heeft per 7 november maar liefst 601.000 vaste klanten, 5,5 miljoen aantal gebruikers mobiel.

Androidworld.nl, met toch 1 miljoen bezoekers per maand, deed een polletje naar de beste provider van Nederland. U raadt het al: dat werd T-Mobile, met 200 van de 753 stemmen. KPN volgde rap met 187 stemmen overigens.

Nederland kiest massaal voor T-Mobile dus.

Combipakket T-Mobile Uit & Thuis  voor € 50

Sinds kort biedt T-Mobile nu een combipakket aan voor uit en thuis:

Vast internet van 1 Gbit/seconde + onbeperkt mobiel internet  = € 50 voor drie maanden. Daarna € 65 per maand.

Wat houdt het in:

  • € 25 voor unlimited mobiel + € 25 voor vast snel internet
  • Vast snel internet betekent: het snelste vaste internet beschikbaar op jouw adres. Maximaal beschikbaar bij mogelijkheid gebruik glasvezel is 1 Gbit/seconde. Check dus eerst ff hier.
  • Let op! € 25 voor unlimited mobiel is bij tweejarig contract “Onbeperkt Data en bellen 4G abonnement”, dat houdt in: onbeperkt GB/SMS/Bellen in NL + 120 belmin. vanuit NL naar EU en 14 GB in de EU. Dus geen onbeperkt bellen en data in de EU. Komt nog € 25 aansluitkosten bij (stom).
  • Let op #2! € 25 voor vast snel internet is bij eenjarig contract voor Internet Abonnement, daarna maandelijks opzegbaar.
  • Het Klantvoordeel voor beiden samen is dus € 10 korting per maand, voor drie maanden.
  • Behalve voor inflatiecorrectie, belooft T-Mobile de prijs van deze combinatie minimaal twee jaar in tact blijft.

Is het T-Mobile combipakket een aanrader? JA

Het 4G-abonnement is twee jaar, dat vinden wij stom, met € 25 aansluitskosten (ook stom) én beperkt gebruik in de EU. Maarrrr is dat geen probleem voor je en kun je bovendien die 1 Gbit/seconde binnentrekken? Dan is het wel een erg interessante combi.

Ter vergelijk: VodafoneZiggo vraagt voor soortgelijke combi € 96 en bij KPN tik je 87,50 euro’s af. Tezamen met de prijsgarantie is dit wel een mooi moment om over te stappen naar T-Mobile met € 65 per maand na de actieperiode.

Klik hier om combipakket Uit & Thuis bij T-Mobile te bekijken.


Uhm, waarom doet T-Mobile dit?
Ze deden de Europese Commissie een belofte in 2018 om Tele2 te mogen overnemen: meer concurrentie op de Nederlandse telecommarkt. Voor een combipakket kon je voorheen alleen terecht bij VodafoneZiggo en KPN.

Zoals T-Mobile zelf gezapig zegt: “Tot vandaag zat de Nederlandse consument gevangen in een gouden kooi. Hoge kortingen en ‘gratis’ dubbele data op het mobiele abonnement werden gecompenseerd met veel te hoge prijzen voor vast internet thuis. Hoge prijzen die door de jaarlijkse prijsverhogingen van KPN en VodafoneZiggo nota bene steeds hoger worden. Met dit aanbod gaat T-Mobile de concurrentiestrijd aan met het duopolie.

Blijft T-Mobile wel T-Mobile na de overname van Tele2? Goede vraag. T-Mobile wil dolgraag Magento roze blijven, zo getuige de rechtszaak die Deutche Telekom in Deutchland aanspant tegen het verder totaal onbekende bedrijf Lemonade, dat durfde ook die kleur te gebruiken. #FreeThePink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *