4G op je iPhone fixen

4 redenen waarom 4G het niet doet op je iPhone

Wanneer je niet thuis of op kantoor bent, maar toch nog in verbinding wil zijn met mensen, is de kans groot dat je van 4G op je iPhone gebruikmaakt om dit voor elkaar te krijgen. Doet je 4g het niet? Dit kan erg frustrerend zijn. Om dit probleem op te lossen, is het eerst zaak om de redenen te weten waarom je geen 4G hebt. In deze blog vertellen we je over de redenen waar je rekening mee moet houden.

Er is iets aan de hand met je hardware

De eerste reden waarom je 4g het niet doet op je iPhone, kan volgens experts als Gefixt.nl komen door je hardware. In je iPhone zit namelijk een chip die een 4g-connectie mogelijk maakt met speciale satelliet torens. Helaas komt het weleens voor dat dit stukje hardware kapot is. Het is echter moeilijk om dit zelf te testen. Daarom kun je beter een iphone reparatie uit laten voeren door iemand zodat hij of zij kan zien of dit het probleem vormt.

Je provider heeft een storing

Een andere reden waarom het 4G niet doet op je iPhone, is omdat je provider een storing heeft. Sommige providers bieden slechtere dekking dan andere. Als jouw netwerk provider dus last heeft van een storing of onderhoud met hun netwerk, kan dit er ook voor zorgen dat je geen 4G krijgt. In dat geval is het verstandig om contact op te nemen met de provider om te checken of ze bezig zijn met een storing en zo ja, hoe lang deze duurt.

Je moet je software updaten

Verder kunnen sommige problemen met 4G worden opgelost door eenvoudig je software te updaten. Als er bijvoorbeeld een update beschikbaar is, kan het zijn dat deze update een probleem oplost waardoor je alsnog verbinding kunt maken met 4G. Het is dus altijd verstandig om er voor te zorgen dat je iPhone up to date is voordat je begint met een diagnose van het probleem, want dit zal je zowel tijd als geld schelen.

Je telefoon is te oud

Tot slot kan het ook zo zijn dat je telefoon te oud is om met 4G verbinding te maken. Als je bijvoorbeeld een iPhone gebruikt die al wat jaren oud is, kun je misschien geen 4G meer op deze telefoon krijgen. In dat geval zal je een nieuwe telefoon moeten aanschaffen of je toestel upgraden naar een nieuwere versie met de nodige hardware om 4G te ondersteunen.

Als je dus problemen ervaart met het verbinden met 4G op je iPhone, is het verstandig om naar deze 4 redenen te kijken zodat dit probleem zo snel mogelijk is verholpen. Hopelijk is dit probleem snel voorbij!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *