Onbeperkt mobiel internet in heel Europa? Dacht ’t ff niet.

Hoezee! Vanaf vandaag betaal je overal in heel Europa  de EU hetzelfde tarief voor bellen, SMS’en en internetten als dat je nu ook doet in Nederland. Bij elke provider. Geen nare verrassingen meer als je de grens over gaat. Toch?

Laten we eerst ff de regeltjes bekijken en hoe het nu allemaal precies zit, voordat je straks op vakantie het hele internet leeg trekt.

Want hoe zit dat nu in het buitenland met je onbeperkt 4G internetabonnement? Is dat dáár ook “unlimited”?

De EU-regeltjes

Door het strijden van de hoge piefen in het Europees Parlement is telefoongebruik in het buitenland de afgelopen jaren stukken minder prijzig geworden. Een MB is wel 1000 keer goedkoper geworden, volgens de Consumentenbond.

Vanaf 15 juni 2017 zijn “roamingkosten” zelfs helemaal afgeschaft.  Dus kun je binnen de EU gewoon bellen en internetten met je Nederlandse telefoonabonnement, zonder extra kosten.

Fair-use Policy

Ho stop…! Wacht nog maar even met je koffers pakken, er zijn namelijk wel wat regeltjes. Providers mogen namelijk een fair-use policy hanteren in het buitenland.  Oftewel: stomme spelregeltjes en kleine lettertjes. Maar toch moeten we toegeven dat de policies best wel fair zijn.

Dus wat betekent dat voor je onbeperkt 4G abonnement?

  • Bij Tele2 Unlimited – In het buitenland mag je ‘maar’ 6GB verstoken. Aan bellen en SMS’en geen limiet.
  • Bij T-Mobile Go Unlimited – Onbeperkt bellen en SMS’en, en een heuse 10GB. Maar je betaalt dan ook natuurlijk wel een 10tje meer dan bij Tele2.
  • Bij Robin MobileWe konden er op de site niks over vinden dezelfde spelregels als in Nederland.

Eh… En Zwitserland hoort dus niet bij de EU

Het mag dan wel in Europa liggen, maar Zwitserland hoort niet bij de Europese Unie… Dus je hebt zomaar kans dat je daar gewoon de volle mep moet betalen. Net als in Noorwegen en IJsland trouwens. En een paar landen waar toch niemand op vakantie gaat. Check het van tevoren even bij je provider, of via onze vakantievrienden van Mobiel internet & bellen buiten Nederland, die hebben daar een handig overzicht van gemaakt (inclusief Balearen, Isle of Man en Ceuta!??! Waar ligt dat?)

Want. Buiten de EU. Gelden nog steeds die torenhoge tarieven. Drommels vette drommels

Wat vinden we ervan als Onbeperkt 4G voorvechters?

We zijn weer een stapje dichterbij het onbeperkt 4G-doel. Met de onbeperkt 4G internetabonnementen van Tele2, T-Mobile of Robin Mobile kun je deze vakantie waarschijnlijk prima uit de voeten. Als je in de EU blijft tenminste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *