T Mobile verliest weer klanten

WTF? T-Mobile trekt meer klanten?

Als ontevreden T-Mobile klant geloof ik er niks van, maar het staat op Nu.nl dus dan is het waar: T-Mobile trekt meer klanten. Wat is er aan de hand? 

Stukje duiding. Want dat bijdehande gedoe over Bellen in Europa waar Nederland niet ondervalt, niet werkende snel internet en slechte dekking, doen je toch denken dat de verstandige bellers hun heil elders zoeken. Dat bleek ook eerder namelijk: Waarom T-Mobile klanten verliest. Dus waarom dit bericht? Een beetje gegoochel en positieve PR, niks meer. Het blijven Amerikanen, niet?

  • Aantal klanten met abonnement groeide tweede helft 2015;
  • ECHTER. Totaal aantal klanten nam af; als je het vergelijkt met eerste kwartaal 2015 of met het jaar ervoor. Kiek maar:

T-Mobile klanten aantal blijft afnemen 2016

  • T-Mobile richt zich niet meer op Prepaid klanten. Dus er kunnen nog meer klanten af, denk ik dan.
  • Omzet gaat omlaag. Vierde kwartaal omzet: 340 miljoen. 15,6 procent meer dan vorig jaar. 2015 omzet: 1,39 miljard, dat was 1,55 miljard in 2014.
  • Brutowinst: omlaag. 2014 vierde kwartaal: 171 miljoen. 2015 vierde kwartaal: 118 miljoen. Over 2014: 630 miljoen, 2015 brengt 500 miljoen.
  • Waarom dan? T-Mobile zegt:”De dalende inkomsten zijn het gevolg van “sterke concurrentie en dalende marktprijzen”.” Het staat er echt. Dat betekent dat ze er tot voor kort gewoon mee wegkwamen om te veel geld te rekenen aan hun wegrennende klanten… totdat de concurrentie (Yeah! Robin Mobile FFW!) beetje stom ging doen en de marktprijzen instorten. En dan maken ze nog winst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *