TIPS Datagebruik en dataverbruik verminderen

Tips om te besparen op je internetbundel

Internet op je telefoon wordt steeds groter en groter. Waar het vroeger alleen nog maar werd gebruikt om een appje te sturen of je social media bij te houden kan je er nu al mee bellen. Dit is natuurlijk allemaal hartstikke leuk, maar het kost je wel mega veel mb’s. In dit artikel zullen wij een aantal tips geven om hierop te besparen.

Jaja. In navolging van eerdere gratish tips over Hoe Lang Gaat je Mobiel Mee, en Bespaartips voor je Batterij, nu ook nog Tips Om Te Besparen op je Internetbundel. Lief he? Hadden we al, maar ja. Herhaling. Soms nodig he?

Sluit apps

Er zijn apps die mb’s verbruiken terwijl je de app niet gebruikt. Dit komt omdat ze op de achtergrond nog aan staan. Zorg er dus voor dat je de apps altijd sluit als je deze even niet meer gebruikt. Door dit te doen bespaar je niet alleen mb’s, je batterij gaat ook nog eens langer mee en je telefoon is sneller. Meerdere vliegen in één klap dus.

Op een Iphone kan je de apps sluiten door twee keer op de homeknop te drukken. De apps die open staan komen dan naar voren. Je kan deze dan sluiten door naar boven te swipen.

Op een Android telefoon is het wat lastiger. De apps kunnen dan nadat je ze in het multitaskscherm hebt afgesloten nog steeds data verbruiken. Ga bij de instellingen naar de apps-sectie. Druk bij actieve apps op de app die je wilt afsluiten.

Van 4G naar 3G

Met 4G is de kans groter dat je meer data verbruikt dan met 3G. Dit komt doordat de pagina’s bij 4G sneller laden en de resolutie hoger is bij video’s. Zet 4G dus uit als je dit niet echt nodig hebt. Je zult merken dat je dataverbruik stukken minder is. (RED. vette onzin natuulijk als je Onbeperkt 4G hebt)

Maak gebruik van wifi

Tegenwoordig hebben bijna alle openbare gelegenheden een wifi-netwerk. Check dus altijd even of er een wifi verbinding beschikbaar is. Nou was het in het verleden vaak zo dat de openbare wifi verbindingen nog trager zijn dan 3G. Tegenwoordig is bij de meeste plaatsen in Nederland glasvezel internet beschikbaar, met de snelheid van glasvezel zal je geen last meer hebben van een trage verbinding.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *