Beste VPN's vinden

Hoe kun je tegenwoordig nog veilig internetten?

Gastblog

Veilig internetten is niet makkelijker geworden in de afgelopen jaren. Er zijn steeds meer diensten die met je meekijken wanneer je op een mobiele telefoon, tablet of laptop aan het internetten bent. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om veilig internetten makkelijker maken. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan het gebruik van een zogenaamde VPN? Er zijn verschillende online aanbieders van deze VPN’s. In dit artikel vertellen we meer over veilig internetten op je mobiele telefoon.

De beste VPN vinden om veilig te internetten

Het idee achter een VPN is dat je internetverkeer wordt omgeleid. Voor websites is het zo bijvoorbeeld niet mogelijk om te zien uit welke plaats je komt, wanneer je de website bezoekt. Dit kan ook fijn zijn als je in het buitenland Netflix wilt kunnen gebruiken. Netflix biedt namelijk niet in alle landen hetzelfde aanbod aan.

De beste VPN’s vind je door deze op internet met elkaar te vergelijken. Er zijn verschillende websites die een handige vergelijkingstool aanbieden voor het vergelijken van dergelijke diensten. Zo zie je al snel welke dienst het beste past bij je internetgebruik en de reden dat je de VPN wilt kunnen gebruiken.

Maak gebruik van een eigen netwerk

Zeker bij het gebruik van je mobiele telefoon kan het heel verleidelijk zijn om gebruik te maken van een openbaar WiFi-netwerk. Met een openbaar WiFi-netwerk hoef je immers geen mobiele data uit je abonnement te gebruiken. Zo wordt internetten een stuk voordeliger! Een eigen netwerk gebruiken is echter veel veiliger, dan het gebruik van een openbaar WiFi-netwerk. Een openbaar netwerk zou gehackt kunnen worden, waardoor kwaadwillende personen met je mee kunnen kijken of gegevens af kunnen tappen. Dit wil je logischerwijs voorkomen! Zeker als je bankzaken regelt of belangrijke mailtjes verstuurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *