sim only abonnement

Een mobiel abonnement afsluiten of toch maar een sim-only?

Veel jongeren sluiten een abonnement af bij hun mobiele telefoon. Het voordeel van zo’n abonnement is de mogelijkheid om het toestel op afbetaling te kopen. Je lost maandelijks een deel van het toestel af, waardoor deze aan het eind van de looptijd van het contract van jou is. Een abonnement is echter behoorlijk duur! Vaak wordt het abonnement al afgesloten, zonder dat mensen echt een nieuw toestel nodig hebben. Een toestel van twee jaar oud kan immers nog zeker een of twee jaar langer mee. Een goed alternatief voor een abonnement is in zo’n geval het gebruik van een sim-only simkaart.

Werking van een sim-only simkaart

Een sim-only simkaart lijkt qua werking sterk op een abonnement. Net als bij een abonnement kun je maandelijks een vast aantal belminuten, sms’jes en GB’s aan mobiele data verbruiken. Hier betaal je aan het eind van de maand een vooraf afgesproken bedrag voor. Mocht je extra tegoed nodig hebben, dan kun je het tegoed van je sim-only abonnement vaak met losse bundels uitbreiden. Ook kun je tijdens de looptijd van je abonnement voor een duurder sim-only abonnement kiezen bij veel providers. Een sim-only simkaart is doorgaans veel goedkoper dan een prepaid simkaart. In het bijzonder wanneer je regelmatig mobiele data verbruikt.

Voordelen van een sim-only simkaart

Door voor een sim-only simkaart te kiezen, zullen je maandlasten veel lager liggen dan bij een abonnement met toestel. Dit is logisch! Je hoeft immers niet te betalen voor het aflossen van een toestel. Mocht je toestel onverhoopt toch defect raken, dan kun je vaak direct overstappen naar een abonnement met toestel. Controleer altijd in de voorwaarden van het sim-only abonnement of deze mogelijkheid ook bij jouw provider geboden wordt. Een bijkomend voordeel van een sim-only simkaart is het feit, dat je deze helemaal naar je eigen verbruik kunt samenstellen. Vaak bepaal je vooraf zelf hoeveel belminuten en mobiele data je nodig verwacht te hebben.

Sim-only abonnementen met elkaar vergelijken

Voordat je een sim-only abonnement afsluit, is het verstandig om de mogelijkheden bij verschillende providers met elkaar te vergelijken. Zo kom je tot een abonnement die niet alleen het beste bij je past, maar ook nog eens het goedkoopste is! Check daarom alle sim-only abonnementen bij verschillende Nederlandse providers, overzicht zie je op deze website. Welke van deze providers biedt een abonnement die het beste aansluit bij jouw maandelijkse verbruik?

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *