De voordelen van onbeperkt 4G

Het onafhankelijke onderzoeksbureau Telecompaper deed onderzoek  naar de prijzen van SIM only abonnementen van de providers KPN, Tele2, T-Mobile en Vodafone. Wat blijkt nou? Deze prijzen zijn de afgelopen 5 jaren met ruim een kwart gedaald. YES.

Bij dit onderzoek is gekeken naar zowel grotere als kleinere bundels die zowel in 2016 werden aangeboden als in 2020. De grootste prijsverlagingen zijn doorgevoerd bij KPN, die de prijzen met gemiddeld 35% heeft verlaagd voor dezelfde databundels en T-Mobile zelf met gemiddeld 42%.

T-Mobile heeft echter de prijzen tussen 2019 en 2020 wel weer verhoogd met gemiddeld 23%. In diezelfde periode heeft Tele2 de prijzen van de SIM Only abonnementen verhoogd met een kleine 13%, Vodafone en KPN kenden in deze periode slechts kleine prijsverhogingen.

Bovengenoemde prijsdalingen van ruim een kwart zijn goed nieuws wanneer je erover denkt om een SIM Only abonnement af te sluiten, want dat scheelt je toch mooi weer geld. En mocht je al in het bezit zijn van een goede telefoon, waarom zou je dan een abonnement nemen met een telefoon inbegrepen? Ten eerste ben je duurder uit, ten tweede ben je ook nog eens duurzaam bezig wanneer je jouw telefoon een langer leven geeft. Er worden helaas al te veel nog goede mobieltjes afgedankt.

Denk je inderdaad aan een SIM Only abonnement, overweeg dan een onbeperkt 4G abonnement. Hiermee hoef je niet meer om te kijken naar je dataverbruik. Onbeperkt 4G abonnementen worden al aangeboden vanaf € 20 per maand.

Het is goed om op onze website vóór het afsluiten van een abonnement te vergelijken, want er zijn uiteraard wel verschillen in wat er geboden wordt door de providers. Onbeperkt 4G betekent namelijk niet dat je ook in het buitenland je data onbeperkt kan gebruiken. Dit varieert bijvoorbeeld in de EU-landen van een maximum datagebruik van 12 Gb (bij Budget Mobiel en Tele2) tot 18 Gb (bij T-Mobile) per maand. Kom je daarboven, dan moet je bijbetalen. Al is dat meestal niet veel.

Bij bijna alle onbeperkt 4G abonnementen is het bellen ook onbeperkt. Bellen in de EU-landen is veelal ook vanuit dezelfde bundel, dus je hebt dan geen extra kosten.

Ook zijn de meeste abonnementen al 5G ready. Woon je in een gebied dat al klaar is voor 5G en je hebt een geschikte telefoon, dan is dat ook mooi meegenomen.

Met een onbeperkt 4G abonnement kun je dus bellen, appen, streamen zoveel je wilt. Ben je onderweg en zie je iets moois dat je wilt delen? Film het en stuur het naar je vrienden! Denk je ineens aan iemand met wie je nodig eens wilt bijkletsen? Je belminuten houden je niet tegen! Zit je ergens te wachten en heb je even niets te doen? Dan kan je je favoriete Netflix serie kijken. Het is een fijn gevoel dat dit allemaal mogelijk is zonder daarvoor diep in de buidel te moeten tasten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *