3 tips om goedkoper te internetten in het buitenland

gastblog 

Tot voor kort was internetten in het buitenland erg duur! Voornaamste reden hiervan was het feit dat je abonnement voor mobiele data niet in het buitenland gebruikt kon worden. Zo werd je verplicht om per megabyte aan mobiele data af te rekenen in het buitenland. Gelukkig is dit tegenwoordig niet langer het geval, nu de roamingkosten afgeschaft zijn. In dit artikel geven we je drie handige tips om mobiel internetten in het buitenland nog voordeliger te maken.

Tip 1: maak gebruik van WiFi-netwerken

Een van de mogelijkheden om goedkoper te kunnen internetten in het buitenland, is het gebruik van openbare WiFi-netwerken. In vrijwel iedere Europese stad vind je tegenwoordig cafés en restaurantjes waar je een openbaar netwerk kunt gebruiken. In hotels en op campings komt het voor dat je voor het gebruik van een WiFi-netwerk moet betalen. Houd er wel rekening mee dat het gebruik van deze openbare netwerken alleen geschikt is voor onbelangrijke zaken. Het versturen van mailtjes of het regelen van je bankzaken kun je het beste via je eigen netwerk doen.

Tip 2: schaf een data simkaart aan

Naast het gebruik van openbare WiFi-netwerken in het buitenland, kun je ook een data simkaart bestellen. Het voordeel van een data simkaart is dat je extra veel data tot je beschikking hebt. Handig als je bijvoorbeeld een hotspot van je mobiele telefoon wilt maken, om ook op je laptop te kunnen internetten. Er zijn verschillende Nederlandse providers die dergelijke simkaarten aanbieden.

Tip 3: bezoek een internetcafé in het buitenland

Wanneer je niet voldoende hebt aan je eigen abonnement en een losse data simkaart, kun je een internetcafé bezoeken. Bij een internetcafé kun je het internet onbeperkt gebruiken voor een bepaalde periode. Houd er ook hier rekening mee, dat de verbinding niet altijd even veilig is (afhankelijk van het land wat je bezoekt).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *