Refurbished iphone

Refurbished iPhones zijn eigenlijk wel ok

Ffffffffffffff….K! Daar klettert je iPhone over het terras in duizend stukjes. Die is niet meer te pattexen. Jij moet een nieuwe, maar die krengen zijn zo vreselijk duur. Al eens aan een refurbished iPhone gedacht? Hear me out, hier hoe dat nou werkt, de plusjes en de onvermijdelijke minnetjes. 

Refurbished, dus. Wat is dat eigenlijk?

Een refurbished iPhone is eigenlijk al een keer gebruikt, maar niet helemaal kaput gebruikt. De telefoon is door profi’s uit elkaar gehaald en weer in elkaar gezet, zodat het weer een nieuwe smartphone is. In ieder geval worden de batterij en de behuizing vervangen, zodat je de telefoon altijd kan gebruiken en je er ook nog een beetje mee kunt shinen.

The good

Waarom zou je een refurbished iPhone kopen? We leven wel in Nederland, dus ‘geld’ is een goede reden, tog? Een refurbished smartphone is namelijk veel goedkoper dan een nieuwe. De telefoon ziet eruit alsof deze nieuw uit de winkel komt, dus daarin merk je eigenlijk geen verschil. TL;DR: Bling bling.

Ook fijn: een refurbished smartphone is altijd simlockvrij. Je kunt het toestel dus bij alle providers gebruiken. Je zit daarmee niet vast aan een contract en kunt iedere simkaart van iedere provider die je maar wil gebruiken. Sim only FTW! (Neen, FTW betekent niet what the fuck, het betekent For The Win. #Winning)

Hergebruiken is ook heel duurzaam, want ieder jaar een nieuw toestel is een dikke middelvinger van jou naar kinderen in Congo, fabrieksmeisjes in China en het klimaat. Dus.

The bad

Minpunten aan een refurbished iPhone? Die zijn er natuurlijk ook. We geven dr drie waarbij het eigenlijk neerkomt op: kijk ff goed bij wie je je nieuwe refurbished iPhone inkoopt.

  1. Een hergebruikt toestel is natuurlijk niet nieuw en je mag er niet van verwachten dat het toestel flawless is. Houd er ook rekening mee dat sommige aanbieders ermee sjoemelen. De Consumentenbond deed eens een test en ontdekte dat bijna geen enkele aanbieder écht een nieuwe batterij in de telefoon stopte. Daardoor kon je maar 87 procent van de batterij gebruiken. Kies dus een partij die je ken vertrouwen.
  2. Dan hebben we het nog over de laders en kabeltjes: die hadden vaak geen logo. Dan kun je ervan uit gaan dat je met Chinese namaak te maken hebt, en die werken vaak minder goed. Check die spul dus.
  3. Je moet er ook rekening mee houden dat er nog wat gebruikerssporen op de telefoon kunnen zitten. Als jij dus wel een figuur bent die regelmatig controleert of zijn iPhone ook goed werkt als basketbal cq zwaartekrachtcontroleur, dan maakt dit uiteraard geen snars uit.

Waarom een nieuw toestel?

Een nieuw toestel is niet heel milieuvriendelijk, maar als je nog met een Nokia 3310 rondloopt, heb je er wel eentje verdiend. Een nieuw toestel werkt helemaal goed, heeft nog geen krassen of andere gebruikssporen en je hebt nog garantie. En hoe gênant het ook klinkt: soms geeft iets nieuws kopen ook best een goed gevoel. Maar als je niet de hoofdprijs wilt betalen voor een knap ding?

The Conclusion

Conclusie: refurbished is ideaal als je niet veel doekoe hebt maar toch de blitz wilt maken met een iPhone. Check die aanbieder eerst ff goed: batterij echt vernieuwd? Kabels goede kwaliteit? En andere tip: voorkom dat jouw toestel eindigt als refurbished smartphone en koop er een knap telefoonhoesje voor. Echt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *