Zakelijke telecom kiezen? Let hier op!

Eén van de eerste dingen die je als ondernemer voor je kersverse bedrijf moet fixen, is telecom: en dus (ook) een (onbeperkt) mobiel abonnement. Hoe gaan die hordes klanten die je binnen no-time hebt overtuigd om bij jou spullen te kopen anders contact met je opnemen om de deal te beklinken? Precies, telecom dus!

Met duizend-en-één aanbieders en minstens zoveel verschillende opties voor je contract, is dat ’telecom fixen’ echter nog niet zomaar geregeld. Want waar moet je beginnen? Welke provider is het best? Aan wat voor soort abonnement heb je het meest als je het zakelijk gebruikt? Hoe onbeperkt is onbeperkt 4G? En moet je echt een zakelijk contract nemen, of kun je gewoon je particuliere factuur bij de Belastingdienst inleveren? Een hoop vragen. Wij hebben de antwoorden.

Wil je direct naar het beste zakelijke telecom aanbod? Klik hier voor onze keuze »

Dat maak je liever zelf wel uit? Klik hier voor het overzicht van KPN, T-Mobile en Vodafone

Wat maakt telecom zakelijk?
Mobiel bellen is mobiel bellen, toch? Nee, want het is geen water uit de kraan. Zakelijk gebruik van telecomproducten brengt andere wensen met zich mee dan particulier gebruik. Denk bijvoorbeeld aan een mobiel abonnement dat onderdeel uitmaakt van een groter pakket, waar je bijvoorbeeld ook je zakelijke Office-pakket en je internetverbinding onderbrengt. Heb je een bedrijfsruimte? Dan wil je wellicht met je mobiele telefoon kunnen uitbellen via je vaste nummer dat bij die bedrijfsruimte hoort. En als je veel onderweg bent, wil je probleemloos via je telefoon kunnen vergaderen (lees: videobellen) en in de cloud kunnen werken, zonder dat je om de haverklap databundels moet bijbestellen.

Telecom is dus inderdaad geen water uit de kraan voor zakelijke gebruikers. Het komt in allerlei soorten en maten, waarbij het van belang is het juiste pakket met de juiste kenmerken te kiezen voor jouw zakelijke doeleinden.

Beste zakelijke SIM ONLY aanbod: T-Mobile

2 jaar1 jaar1 mnd
3 GB + onbeperkt bellen / sms15,00 p/m16,00 p/m17,00 p/m
16 GB + onbeperkt bellen / sms23,00 p/m24,00 p/m25,00 p/m
Onbeperkt 4G/5G en bellen / sms26,00 p/m27,00 p/m28,00 p/m
Liever 1 jaar?+ 1
Liever maandelijks?+ 2+1

+ Inclusief 5G (wanneer / waar beschikbaar, je hebt wel 5G-telefoon nodig)
+ Unlimited is 25 GB in Europa én USA
+ Bellen is onbeperkt in NL, Europa en VS én van Nederland naar EU/VS
+ SMS is onbeperkt in NL, Europa en VS
+ Persoonlijke accountmanager
+ Meer OF minder data: maandelijks bij te stellen. (maar niet de duur)
+ Snelste netwerk van Nederland (al vier jaar)
+ Vast nummer op je mobiel met Office Essential a € 8,50 p/m.

– eenmalig €20

Check T-Mobile zakelijk hier

Voor zzp’ers: zakelijke voicemail, bundels delen en verzekering
Leuk, dat videobellen en via je vaste nummer uitbellen, maar wat als je ‘gewoon’ een zzp’er bent en voornamelijk op laagdrempelige wijze vanuit huis werkt? Dan zijn er toch nauwelijks verschillen?

Niet helemaal waar. Ook voor de zzp’er zijn er mooie, zakelijke features op de markt. Denk bijvoorbeeld aan zakelijke voicemail, die professioneel is ingesproken, in plaats van een zelf ingesproken boodschapje met lawaai op de achtergrond. Of wat dacht je van een goede verzekering bij je telefoon, zodat je bij schade en/of diefstal wereldwijd snel geholpen wordt?

Ook een fijne zakelijke feature die je vaak tegenkomt: bundels delen. Vooral in kleinere bedrijven kan het je veel geld schelen om niet iedereen met een megagrote (of zelfs onbeperkte) bundel de wei in te sturen, maar bundels onderling slim te delen. Je moet dan dus wel een zakelijk pakket hebben waar al die nummers in zitten.

Help? Service levels!
Het belangrijkste verschil tussen een zakelijke en particuliere aansluiting hebben we dan nog niet eens benoemd: het service level. Dat wil zoveel zeggen als: wanneer de boel niet werkt, welke afspraak heb je dan met je provider over hoe snel het opgelost wordt?

’s Avonds geen Netflix kunnen streamen, is f*cking vervelend. Maar geen opdrachten binnen krijgen, conference calls missen en geen telefoontjes kunnen plegen? Dat gaat over je inkomsten! Dan ben je echt bereid om alles te doen om je telefoon en nummer weer werkend te krijgen. Lang verhaal kort: als je je telefoon zakelijk gebruikt, wil je dat het werkt. En omdat geen enkel systeem of abonnement altijd continu probleemloos werkt, wil je een hoog service level: de belofte dat eventuele problemen snel worden gefikst. Snel, als in: binnen een paar uur. Niet binnen vijf werkdagen.

Zakelijke abonnementen zijn vaak iets duurder, maar hebben dan wel zo’n verhoogd service level. Vaak lees je een belofte als: storing voor 12 uur gemeld, wordt dezelfde werkdag verholpen. Of: 24/7 zakelijke helpdesk. Dat is dus wat je wilt. Lees je hier niets over? Wees dan voorzichtig.

Onbeperkt 4G toch beperkt

Nu is onbeperkt bellen en sms’en in de praktijk ook echt toereikend voor de meest hongerige grootverbruiker. Maar onbeperkt 4G? In de praktijk is er altijd (naar onze ervaring) een FUP: fair use policy. Dat betekent dat het onbeperkt is voor normaal gebruik… maar als je 4G gaat inzetten om je server 10x daags te backuppen? Dan gaat het netwerk protesteren en daarmee de provider.

KPN, Vodafone of T-Mobile?
Dan de hamvraag: welke provider is nou het beste voor de zakelijke gebruiker? Dat ligt uiteraard aan je wensen en verwachtingen. Het is belangrijk niet te veel op je gevoel af te gaan en naar de feiten te kijken. Dat zijn er drie: prijs, betrouwbaarheid en service.

  • Prijs: Veel mensen zijn er van overtuigd dat KPN het duurst is en T-Mobile het goedkoopst. Dat is vaak echter niet (meer) het geval en het ligt in grote mate aan het soort toestel dat je bij je abonnement neemt. Toestellen verschillen enorm in prijs tussen de verschillende providers. Vergelijk prijzen dus objectief (let op inclusief/exclusief btw!)
  • Betrouwbaarheid: KPN heeft het beste netwerk en T-Mobile het slechtste, toch? Ook niet meer waar. Check vooral dekkingskaarten op de plekken waar je je abonnement het meest gaat gebruiken. Daar wil je dus goede 4G-dekking hebben. Alle drie de netwerken zijn tegenwoordig van prima kwaliteit, maar er zijn zeker lokale verschillen. Onderzoek die.
  • Service: We hadden het al over service levels. Die verschillen tussen providers, dus leg ze eens naast elkaar en kies wat het best bij je past. Ga uit van de situatie waarin de boel niet meer werkt, en bedenk met welke voorwaarden je op dat moment het minst ongelukkig zou zijn. Check ook even of jouw provider winkels heeft speciaal voor zakelijke klanten. Het kan immers fijn zijn om gewoon iemand face-to-face te kunnen spreken.

 

Zakelijke telecom: de Sim only abonnementen van KPN, T-Mobile en Vodafone

KPN Zakelijk: Sim only abonnement

Snelste in huis.

2 jaar1 jaar1 mnd
0 GB + onbeperkt bellen / sms15,67 p/m16,50 p/m17,74 p/m
2 GB + onbeperkt bellen / sms17,73 p/m18,56 p/m19,80 p/m
5 GB + onbeperkt bellen / sms19,80 p/m20,63 p/m21,87 p/m
15 GB + onbeperkt bellen / sms26,00 p/m26,83 p/m28,07 p/m
25 GB + onbeperkt bellen / sms30,13 p/m30,96 p/m32,20 p/m
Unlimited GB + onbeperkt bellen / sms32,20 p/m33,03 p/m34,27 p/m
Liever 1 jaar?+ 0,83
Maandelijks opzeggen?+ 2,07+ 1,24

+ Inclusief 5G (wanneer / waar beschikbaar, je hebt wel 5G-telefoon nodig)
+ Unlimited is 25 GB in Europa
+ Optie: Spotify premium voor € 8,26 p/m
+ Vóór 18:00 besteld, morgen in huis
+ Extra korting als je al internet van KPN of Telfort hebt a € 6,20.

– Eenmalig € 20,66

Check KPN Zakelijk hier

T-Mobile zakelijk: Sim only abonnement

Goedkoopste en meest flexibel.

2 jaar1 jaar1 mnd
3 GB + onbeperkt bellen / sms15,00 p/m16,00 p/m17,00 p/m
16 GB + onbeperkt bellen / sms23,00 p/m24,00 p/m25,00 p/m
Onbeperkt 4G/5G en bellen / sms26,00 p/m27,00 p/m28,00 p/m
Liever 1 jaar?+ 1
Liever maandelijks?+ 2+1

+ Inclusief 5G (wanneer / waar beschikbaar, je hebt wel 5G-telefoon nodig)
+ Unlimited is 25 GB in Europa én USA
+ Bellen is onbeperkt in NL, Europa en VS én van Nederland naar EU/VS
+ SMS is onbeperkt in NL, Europa en VS
+ Persoonlijke accountmanager
+ Meer OF minder data: maandelijks bij te stellen. (maar niet de duur)
+ Snelste netwerk van Nederland (al vier jaar)
+ Vast nummer op je mobiel met Office Essential a € 8,50 p/m.

– eenmalig €20

Check T-Mobile zakelijk hier

Vodafone zakelijk: Sim only abonnement

Waarom bestaan ze nog? Duurste.

2 jaar1 jaar1 mnd
2 GB + onbeperkt bellen / sms16,00 p/m18,50 p/m
10 GB + onbeperkt bellen / sms27,00 p/m29,50 p/m
25 GB + onbeperkt bellen / sms32,00 p/m34,50 p/m
Onbeperkt 4G/5G en bellen / sms37,00 p/m39,50 p/m
Liever 1 jaar?+ 2,50
Liever maandelijks?Kan nietKan niet

+ Inclusief 5G (wanneer / waar beschikbaar, je hebt wel 5G-telefoon nodig)
+ combikorting wanneer je ook internet van Ziggo hebt a €4,13, dubbele data en een extra tv-pakketje.
+ Géén aansluitkosten a €25! Yes!
+ 1TB cloudopslag met Microsoft 365

– Geen maandoptie.
– Bezorging binnen 2 werkdagen… moah. Minpuntje. Maar wel met koerier.

Check Vodafone Zakelijk hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *